News

Paradă spectaculoasă a Armatei de 1 Decembrie. MApN anunță participarea a 1.500 de militari. Ora defilării

Miercuri, 1 decembrie, la Arcul de Triumf va avea loc o paradă spectaculoasă a Armatei Române. Peste 1.500 de militari sunt angrenați în evenimentul care marchează Ziua Națională a României.
29.11.2021 | 16:15
Parada spectaculoasa a Armatei de 1 Decembrie MApN anunta participarea a 1500 de militari Ora defilarii
Parada militară de 1 Decembrie: 1.500 de militari. Sursa foto: Facebook / MApN
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a făcut, luni, o serie de precizări cu privire la parada militară care va fi organizată pe 1 Decembrie, la Arcul de Triumf.

Parada militară de 1 Decembrie: 1.500 de militari, zeci de tancuri și 30 de aeronave, la evenimentul de la Arcul de Triumf

Autoritățile au anunțat că aproximativ 1.500 de militari şi specialiști din MApN, Ministerul Afacerilor Interne, STS şi Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice, vor participa la defilare.

ADVERTISEMENT

Evenimentul are loc începând cu ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf din București. Oficialii mai anunță că, funcție de condițiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave.

Surprizele nu se opresc aici pentru public. MApN anunță că după defilare, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată până la ora 14.00.

ADVERTISEMENT

Anterior paradei militare, de la ora 9.00, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

Autoritățile mai informează că, pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care duc către Piaţa Arcului de Triumf.

ADVERTISEMENT

Peste 500 de militari vor defila în orașul Marii Uniri

De asemenea, Ministerul Apărării informează că o serie de festivități dedicate Zilei Naționale vor avea loc și în Alba Iulie, orașul Unirii.

”În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15.00, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte aproximativ 550 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare”, se arată pe site-ul MApN.

ADVERTISEMENT

”Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz”, mai anunță ministerul.

MApN mai precizează că militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS