News

Paradă cu 3.000 de militari, în plină pandemie de coronavirus. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi în Belarus. Video

09.05.2020 | 23:13
Parada cu 3000 de militari in plina pandemie de coronavirus Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi in Belarus Video
ADVERTISEMENT

O paradă cu 3.000 de militari a avut loc, sâmbătă în Minsk, Belarus, în plină pandemie de coronavirus, în timp ce zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a privi defilarea.

Paradă cu 3.000 de militari în Belarus, în plină pandemie de coronavirus

Se pare că Belarus nu pare să fie îngrijotară de noul coronavirus și a decis să organizeze o paradă cu 3.000 de militari, la care a luat parte zeci de mii de spectatori, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, în Minsk, 3.000 de soldați și 185 de vehicule militare au defilat pe străzi, în contextul în care întreaga lume a luat măsuri de izolare și distanțare socială.

În timp ce câțiva veterani prezenți la paradă au purtat măști de protecție, alte câteva zeci de mii de persoane nu aveau asupra lor niciun fel de protecție, motivați și de declarația președintelui din Belarus, care a numit coronavirusul o pshihoză, cu toate că țara se confruntă cu un număr mare de cazuri.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Ucraina şi Polonia, state cu o populaţie de patru ori mai mare, au înregistrat un număr mult mai mic de cazuri COVID-19.

Președintele din Belarus nu crede în coronavirus

Cel care a deschis parada militată a fost chiar preşedintele Alexander Lukashenko, care a spus că suferinţa Belarusului în timpul celui de al Doilea Război Mondial este incomparabil mai mare față de orice dificultate cu care se confruntă omenirea acum.

ADVERTISEMENT

Datele istorice arată că Belarusul a fost cel mai lovit stat dintre republicile sovietice în vremea războiului, cu aproximativ 1,6 milioane de civili şi 600.000 de soladaţi decedați, adică 25% din populaţie.

Cu toate că OMS a solicitat Belarusului să nu organizeze parada de anul acesta, președintele Lukashenko a spus că are o obligațe morală faţă de veteranii ţării să comemoreze înfrângerea Germaniei Naziste.

ADVERTISEMENT

Unul dintre spectatorii prezenți la paradă, ce nu purta mască de protecție, spune că este de acord cu decizia președintelui

“Nu mă simt în pericol. Nu am înţeles psihoza. Preşedintele a spus că sistemul nostru medical va face faţă la orice”, a declarat spectatorul.

Părere nu-i este împărtășită și de Svetlana Alexievich câştigătoare a premiului Nobel pentru literatură, care a criticat decizia preşedintelui.

“Puterea acestui om subjughează o ţară mare şi nimeni nu e acolo să îi spună că ce face e o nebunie”, a spus Svetlana Alexievich.

 

ADVERTISEMENT
Tags: