News

Parada de 1 decembrie 2022 s-a încheiat. Cum s-a văzut în imagini defilarea de Ziua Națională. Update

Parada militară de 1 Decembrie 2022. Peste 1.500 de soldați au defilat în Piaţa Arcului de Triumf din București cu ocazia Zilei Naționale a României.
01.12.2022 | 12:22
Parada militară 1 decembrie. Sursa Foto: Captura Video Facebook/MApN
ADVERTISEMENT
01-12-2022
10:21

Cum s-a văzut în imagini defilarea de Ziua Națională a României

Pe o vreme extrem de mohorâtă, cu temperaturi apropiate de limita înghețului, ploaie și lapoviță, peste 1.500 de militari români și ai forțelor NATO au defilat pe sub Arcul de Triumf.

La parada de Ziua Națională au fost prezente, ca de obicei, la tribuna oficială, cele mai importante figuri de pe scena politică. Nu au lipsit Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. Ambii au depus coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunocut.

Cum a arătat parada de 1 decembrie 2022 în imagini (surse Presidency.ro / MApN).

01-12-2022
10:01

S-a încheiat parada militară de 1 Decembrie. Peste 1.500 de militari au participat la defilare

Parada militară de Ziua Națională a României 2022, care marchează 104 ani de la Marea Unire, s-a încheiat.

Au defilat, pe sub Arcul de Triumf, peste 1.500 de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP, împreună cu peste 120 de mijloace tehnice.

În premieră, au participat la parada militară și americani cu tehnică militară din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate SUA, precum și militari ai recentului format Grup de Luptă NATO din țara noastră.

01-12-2022
09:05

Avioanele şi elicopterele nu participă la parada militară

Din păcate pentru spectatorii veniți la Arcul de Triumf, avioanele şi elicopterele nu se ridică de la sol, la parada militară organizată joi.

S-a luat această decizie din cauza vremii nefavorabile de la Bucureşti. În Capitală sunt rafale puternice de vânt și precipitații.

ANM a anunțat, într-o prognoză specială, că nebulozitatea va fi persistentă și sunt condiții de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare, dar și condiții de formare a poleiului.

01-12-2022
08:57

Live Video. Parada Militară cu prilejul Zilei Naționale a României

Cu ocazia paradei de Ziua Națională a României, peste 1500 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf.

Conform MApN, la evenimentul din București vor defila reprezentanții Armatei, ai Ministerului de Interne, SRI, SPP și ai altor structuri de forță.

Alături de militarii români vor defila și 150 de soldați străini din detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, dar și militari care reprezintă țările aliate contribuitoare la structurile NATO din România. 

În plus, peste 80 de transportoare blindate, tancuri și sisteme de rachete vor trece pe sub Arc. Nu vor lipsi nici mijloacele tehnice, 25 la număr, printre ele sunt și aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Pe 1 decembrie 2022 se împlinesc 104 ani de la Marea Unire din 1918. Românii sărbătoresc Ziua Națională, pentru care autoritățile au pregătit noi manifestări, în marile orașe ale țării, inclusiv în Capitală.

Ziua Națională a României. Când va avea loc parada militară de 1 decembrie 2022

În 2022 defilările de Ziua Națională a României se vor desfășura fără restricții de pandemie, așa cum s-a întâmplat în 2020 și 2021. În acest an, pentru a putea asista la eveniment, nu va mai fi nevoie de număr limitat de persoane, mască, distanțare sau certificat Covid, respectiv vaccinare contra coronavirus.

ADVERTISEMENT

În București vor avea loc cele mai impresionante manifestări. Ca de fiecare dată, totul se va organiza în Piața Arcului de Triumf. Aici sunt așteptați începând cu ora 11:00 peste 1500 de militari și specialiști din mai multe instituții: MApN, MAI, SRI, STS, ANP.

Totodată, vor lua parte și aproape 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 vor fi aeronave, care vor survola, ca pentru o parada militară, deasupra Arcului de Triumf.

ADVERTISEMENT

Autoritățile sunt pe ultima sută cu repetițiile pentru defilare. Ministerul Apărării Naționale a făcut publice imagini pe pagina de facebook.

La parada militară de 1 decembrie vor participa și militari străini

Nu vor lipsi de la evenimentul grandios nici militarii străini aflați pe teritoriul țării noastre și proveniți din țări precum: Belgia, Portugalia, Republica Moldova, SUA, Țările de Jos, Macedonia de Nord etc. Totodată, se vor putea vedea și aeronave de luptă din: Italia, Spania, SUA, Spania sau Canada.

ADVERTISEMENT

Traficul va fi resctricționat în Capitală de 1 decembrie 2022

Totuși, chiar dacă în acest an vor lipsi restricțiile anti-Covid, nu vor putea fi ocolite cele care țin de traficul rutier. Mai multe rute ale troleibuzelor/tramvaielor vor fi schimbate.

În zona Arcului de Triumf și în locațiile adiacente circulația va fi interzisă în timpul paradei. Astfel, conducătorii auto trebuie să găsească alte rute de deplasare.

ADVERTISEMENT

Până în anul 1989, în România era sărbătorită Ziua Națională pe data de 23 august. Pe 23 august 1944, România a întors armele contra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial (1939-1945-n.r)

ADVERTISEMENT