News

Parada de 1 Decembrie 2022. Cine va participa la defilarea de Ziua Naţională a României

Cine va participa la parada de 1 Decembrie 2022, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. Unde va avea loc.
23.11.2022 | 20:02
Parada de 1 Decembrie 2022 Cine va participa la defilarea de Ziua Nationala a Romaniei
Parada de 1 Decembrie 2022. Cine va participa la defilarea de Ziua Naţională a României. foto Hepta
ADVERTISEMENT

Cine va participa la defilarea de Ziua Națională a României pe 1 decembrie 2022. Este un eveniment cu o însemnătate aparte.

Cine va participa la defilarea de Ziua Naţională a României

Vor fi peste 1.500 de militari și 120 de mijloacele tehnice care vor putea fi văzute pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională, în cadrul paradei militare care va avea loc în Capitală.

ADVERTISEMENT

Între mijloacele tehnice vor fi și 40 de avioane care vor zbura începând cu ora 11:00, în Piața Arcului de Triumf din Capitală de Ziua Națională a României.

Cei 1.500 de militari și specialiști fac parte din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe lângă cei 1500 de militari români vor defila și 150 de militari străini, din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos.

De asemenea, la paradă vor participa militari din țările aliate ale NATO de pe teritoriul României și 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Statele Unite, Spania, Italia sau Canada.

ADVERTISEMENT

„Participarea acestor detașamente reprezentative, la parada militară națională, reflectă aprofundarea relațiilor de cooperare dintre Armata României și armatele statelor invitate în cadrul unor activități bilaterale, exerciții comune de mare vizibilitate sau al misiunilor internaționale la care au participat în teatrele de operații.”, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Ceremonia începe la 11, pe 1 Decembrie 2022

Ceremonia va începe la ora 11:00 pe data de 1 decembrie, când va fi intonat imnul național al țării noastre și vor fi executate 21 de salve de tun.

ADVERTISEMENT

Ulterior, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor de pe câmpurile de bătălie și va fi ținut un moment de reculegere.

Drapelul Național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, în timp ce la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Vor fi organizate și ceremonii în unele garnizoane în care sunt dislocate unități de militari cu ocazia Zilei Naționale și același lucru se va întâmpla și pentru militarii în misiuni din afara țării, care vor sărbători această zi prin ceremonii militare.

ADVERTISEMENT