Stirea zilei

Paradă militară de Ziua Naţională a României! Militarii au defilat pe sub Arcul de Triumf în noua uniformă!

Poftiţi la parada militară de 1 Decembrie! 3500 de soldaţi vor defila pe sub Arcul de Trimf!
01.12.2017 | 10:59
Paradă militară de Ziua Naţională a României! Militarii au defilat pe sub Arcul de Triumf în noua uniformă!
ADVERTISEMENT

Aproximativ 3.500 de militari şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ai Serviciului Român de Informaţii, precum şi militari din ţări aliate sau partenere, cu peste 350 de mijloace tehnice, vor participa la parada de 1 Decembrie, vineri, în Piaţa Arcul de Triumf.

Noutatea acestuia an este ţinuta combat a trupelor Ministerului Apărării Naţionale, care va intra în acest an în dotarea Armatei Române. De asemenea, pentru prima dată la parada militară de Ziua naţională va fi prezent un detaşament al Forţelor Armate Portugheze. Vor defila autospeciale şi motociclete ale Poliţiei Române, aeronave şi tancuri, precum şi alte vehicule de luptă ale Armatei Române.

ADVERTISEMENT

Paradă militară de 1 Decembrie. 21 de salve de tin în timpul Imnului naţional

În timpul intonării Imnului de către Orchestra Reprezentantivă a Ministerului Apărării Naţionale, corala Bazei Sprijin Logistic Muntenia, corul studenţilor Academiei Tehnice Militare şi solistul Alexandru Ştefan Constantin de la Ansamblul Artistic al Armatei, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” va executa 21 de salve de tun, în semn de salut şi în onoarea Zilei Naţionale, a Imnului şi a Drapelului.

ADVERTISEMENT

După ce preşedintele Iohannis depune o coroană de flori, începe defilarea, parada fiind organizată pe detaşamente, cu trupe şi tehnică de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii. De asemenea, va participa la parada de 1 Decembrie Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri