News

Paradă spectaculoasă în Rusia, de Ziua Victoriei. Ce a făcut Vladimir Putin

09.05.2019 | 15:26
Parada spectaculoasa in Rusia de Ziua Victoriei Ce a facut Vladimir Putin

Putin a celebrat, joi, Ziua Victoriei cu tradiționala paradă militară la Moscova din Piața Roșie. Cea de-a 74 aniversare a victoriei Uniunii Societice în fața Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial sau parada ”Marelui Război Patriotic”, după cum îl numesc rușii, a început cu marșul gărzii de onoare a Regimentului Preobrajenski.

Paradă spectaculoasă în Ruzia, de Ziua Victoriei

Soldații s-au fălit cu steagul Rusiei precum și Steagul Victoriei. Putin, numeroși veterani de război și oaspeți au asistat mândri, din tribuna centrală din Piață, la desfășurarea evenimentului care a adunat peste 13.000 de soldați și 130 de sisteme de armament. De menționat este că elicopterele ruse și avionele de luptă nu au participat la paradă din cauza vremii capricioase.

„Din cauza condiţiilor nefavorabile de vreme din Moscova şi din regiune, a fost luată decizia privind anularea participării aviaţiei la parada de Ziua Victoriei, desfăşurată în Piaţa Roşie. Avioanele de luptă şi elicopterele care trebuiau să participe se vor întoarce la bazele lor”, a informat o sursă din domeniul Apărării, citată de agenția de presă rusă Tass.

Paradă spectaculoasă în Rusia, de Ziua Victoriei. Ce a făcut Vladimir Putin
Parada a adunat peste 13.000 de soldați și 130 de sisteme de armament
Sursa foto: hepta.ro

Președintele rus susține că unele state ”distorsionează adevărul despre război”

Pentru a întregi tabloul, liderul statului a spus câteva vorbe despre bucuria pe care o trăiesc rușii astăzi. „Am făcut şi vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura o capacitate ridicată de luptă pentru trupele noastre, un potenţial de apărare la cel mai modern nivel, vom consolida şi mai mult prestigiul serviciului militar, autoritatea soldaţilor şi ofiţerilor, apărători ai Patriei”, a spus Putin. De asemenea, președintele rus a numit capitala ucraineană, Kiev, un ”vechi oraș rusesc”, precizând că liderul de la Kremlin a făcut o declarație în acest sens înainte să înceapă parada militară. Mai mult, liderul a mai declarat și că unele state ”distorsionează adevărul despre război”.