News

Paradă spectaculoasă la Moscova, de Ziua Victoriei. Vladimir Putin a amenințat Occidentul cu ”forțele nucleare strategice”. Update

La doi ani de la invazia Ucrainei, Rusia sărbătorește cu mare fast Ziua Victoriei, veșnica sărbătoare în care germanilor li se aduce aminte cine i-a învins pe 9 mai 1945.
09.05.2024 | 12:37
Parada spectaculoasa la Moscova de Ziua Victoriei Vladimir Putin a amenintat Occidentul cu fortele nucleare strategice Update
Paradă spectaculoasă la Moscova, de Ziua Victoriei. Vladimir Putin a amenințat Occidentul cu ”forțele nucleare strategice”. Update
ADVERTISEMENT
09-05-2024
09:37

Vladimir Putin a amenințat din nou Occidentul, de data aceasta cu arme nucleare

Prezent la parada din Moscova de Ziua Victoriei, președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs prin care a amenințat din nou Occidentul. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a lăsat să se înțeleagă că Rusia nu își dorește un conflict militar la scară largă, însă NATO trebuie să se oprească ”din provocat”.

”Ştim la ce duce exacerbarea unor astfel de ambiţii. Rusia va face totul pentru a preveni o ciocnire globală. Dar, în acelaşi timp, nu vom permite nimănui să ne ameninţe. Forţele noastre strategice sunt întotdeauna într-o stare de pregătire de luptă”, a declarat Vladimir Putin în fața mulțimii.

De asemenea, Vladimir Putin le-a reamintit tuturor că Rusia nu a putut fi învinsă nici de Adolf Hitler nici de Napoleon Bonaparte. ”Vreau să mă înclin în faţa eroilor noştri, a participanţilor la operaţiunea militară specială, în faţa tuturor celor care luptă pentru Patrie”, a declarat Putin în după ce a depus jurământul pentru un nou mandat de preşedinte.

De această dată Vladimir Putin a decis să scoată la parada inclusiv armele nucleare și îi are alături drept invitați de seamă pe liderii din Cuba, Laos și Guineea Bissau. În Europa, înfrângerea Germaniei naziste este celebrată pe 8 mai, însă Rusia sărbătorește acest eveniment pe 9 mai.

Paradă spectaculoasă pregătită de Vladimir Putin pentru Ziua Victoriei

Motivul e simplu, Germania s-a predat la ora 11:01 noaptea în Franța, care în Rusia era deja 00.01, mai exact 9 mai. Pentru ruși este cea mai importantă sărbătoare a anului, pentru că le reamintește tuturor că Moscova este cea care l-a învins pe Adolf Hitler. Desigur, cu ajutorul SUA și al aliaților, însă acest aspect este irelevant pentru ruși, deci omis.

ADVERTISEMENT

Cert e că Vladimir Putin și-a început deja al 5-lea mandat prezidențial și a promis populației că ”Rusia va deveni mai puternică”. Pentru a le arăta oamenilor că nu glumește, liderul de la Kremlin a decis să scoată în stradă pentru parada anuală nu mai puțin de 9.000 de militari, zeci de sisteme de armament și, atenție, arme nucleare.

Parada este deschisă oficial la ora 10 cu defilarea unui tanc T-34, emblematicul ”car de luptă” al URSS din al Doilea Război Mondial. Dacă în Moscova vor fi 9.000 de militari scoși în stradă, în restul Rusiei vor încânta publicul aproximativ 50.000 de soldați, dintre cei care au rămas acasă și nu luptă în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Conform Antena 3, prin Piața Roșie din Moscova sunt programate să treacă vehicule blindate moderne, sisteme de rachete Iskander, lansatoare sol-aer S-400, precum și sisteme mobile de rachete balistice intercontinentale Yars, cu o capabilitate nucleară. Mai mult, pentru că se pare că de această dată vremea va permite, mai multe avioane ale aviației ruse vor colora cerul în drapelul național al Rusiei.

Vladimir Putin a ordonat exerciții militare cu arme nucleare tactice

Evenimente similare, deși probabil la o scară mai mică, vor avea loc în nu mai puțin de 28 de orașe din Rusia, cum ar fi Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg, Kazan, Nijni Novgorod, Rostov pe Don, Samara, Krasnoiarsk și Celiabinsk. Interesant, Vladimir Putin îi are alături de el pe mai mulți lideri străini, cu toate că nu sunt din țări ale Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, rușii vor fi încurajați și admirați de președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, cel care sărise peste acest eveniment anul trecut, dar și liderii din Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Mai mult, alături de Putin sunt mai mulți lideri din Africa, dar și liderul din Cuba.

Parada militară cu arme nucleare incluse vine la două zile după ce liderul de la Moscova a ordonat ca armata sa să testeze armele nucleare tactice. ”Exercițiile militare vor include antrenamente pentru pregătirea și desfășurarea în vederea utilizării armelor nucleare nestrategice”, a precizat Ministerul Rus al Apărării.

ADVERTISEMENT

La aceste exerciții vor participa și forțe navale, precum unități de rachete din Districtul militar de sud. ”În timpul exercițiului, vor fi efectuate o serie de măsuri pentru a exersa aspectele legate de pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, au transmis oficiali ai Ministerului Rus al Apărării.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce tragedie. Mama gimnastei Gina Gogean a murit într-un accident grav
Ce tragedie. Mama gimnastei Gina Gogean a murit într-un accident grav
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”