News

Paradisurile turistice se redeschid. Ce trebuie să știți dacă vreți să călătoriți în Bali, Thailanda sau Fiji

Paradisurile turistice din Asia își redeschid treptat granițele pentru a resuscita economiile bazate majoritar pe turism.
12.10.2021 | 18:49
Paradisurile turistice se redeschid Ce trebuie sa stiti daca vreti sa calatoriti in Bali Thailanda sau Fiji
Paradisurile turistice se redeschid. Ce trebuie să știți dacă vreți să călătoriți în Bali, Thailanda sau Fiji Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bali, India, Thailanda, Fiji și Vietnam au anunțat de când și în ce condiții vor permite accesul străinilor pe teritoriile lor.

Bali se redeschide pentru zborurile internaționale

Insula indoneziană Bali își va redeschide aeroportul pentru sosiri internaționale în această lună, au anunțat oficialii, semnalând că țara este potențial pregătită să-și revigoreze industria turistică după ce a fost puternic lovită de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Aeroportul Bali Ngurah Rai din Denpasar va începe primirea sosirilor dintr-un număr select de țări începând cu 14 octombrie, potrivit lui Luhut Binsar Panjaitan, ministrul afacerilor și investițiilor maritime din Indonezia.

El nu a clarificat dacă va fi permis accesul turiștilor străini.

Oficialul a precizat că măsura va continua să fie aplicată, cu condiția ca aeroportul să poată îndeplini cerințele de carantină, testare și răspuns Covid.

ADVERTISEMENT

“Fiecare pasager sosit din afara țării trebuie să aibă dovada rezervării unui hotel pentru carantină pentru cel puțin opt zile pe cheltuiala proprie”, a declarat Luhut într-o conferință de presă, potrivit CNN.

Logistica pentru acest plan este încă nespecificată.

Un plan anterior de relansare a industriei turismului din Bali în septembrie a fost abandonat.

Indonezia a fost una dintre cele mai afectate țări din Asia în ceea ce privește cazurile și decesele Covid.

ADVERTISEMENT

India va permite accesul turiștilor pentru prima dată în 18 luni

India va începe să acorde vize turistice vizitatorilor străini după o pauză de 18 luni din cauza pandemiei Covid-19, a anunțat guvernul.

Turiștii care sosesc cu zboruri charter vor putea face acest lucru începând cu 15 octombrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne din India. Alte sosiri vor fi permise începând cu 15 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Mișcarea urmează unei redeschideri provizorii în ultimele luni pentru călătorii cu viză de afaceri, diplomatice sau de student.

„Toate protocoalele și normele cuvenite referitoare la Covid-19, notificate periodic de Ministerul Sănătății și Protecției Familiei, vor fi respectate de turiștii străini, de transportatorii care îi aduc în India și de toți ceilalți actori de la stațiile de aterizare”, se mai arată în comunicat.

Thailanda se va redeschide pentru unii vizitatori vaccinați la 1 noiembrie

Thailanda intenționează să pună capăt măsurilor de carantină Covid pentru călătorii complet vaccinați din cel puțin 10 țări cu risc scăzut de la 1 noiembrie, spun oficialii.

Premierul Prayuth Chan-ocha a recunoscut că „această decizie vine cu un anumit risc” – dar este văzută ca un pas cheie pentru reînvierea sectorului turistic prăbușit al țării.

Cele 10 națiuni considerate cu risc scăzut includ Marea Britanie, China, Germania și SUA.

Prayuth a declarat că Thailanda va permite, de asemenea, deschiderea locurilor de divertisment la 1 decembrie și vânzările de alcool.

El a adăugat că autoritățile intenționează să deschidă Thailanda pentru mai multe țări la acea dată.

Referindu-se la vizitatorii din 10 țări cu risc redus, el a subliniat că „atunci când ajung, ar trebui să prezinte un test [negativ] Covid … și să testeze încă o dată la sosire”.

Dacă și al doilea test este negativ, orice vizitator din acele țări „poate călători liber ca thailandezii”, a spus premierul. Dar a avertizat că guvernul va acționa decisiv dacă va exista o creștere a infecțiilor sau apariția unei variante extrem de contagioase a Covid-19.

Se estimează că Thailanda – populară pentru plajele sale și viața de noapte non-stop – a pierdut aproximativ 50 de miliarde de dolari din veniturile din turism în 2020.

Economia a suferit cea mai profundă contracție din ultimele două decenii ca urmare a pandemiei.

Fiji se redeschide 1 decembrie

Fiji se va redeschide către turiștii complet vaccinați la 1 decembrie 2021, potrivit unei declarații oficiale a organismului național de turism al țării.

“Au trecut aproape doi ani de când am primit ultimii vizitatori internaționali”, a declarat ministrul turismului din Fiji, Faiyaz Koya.

„Și în acești doi ani, ne-am luptat, ne-am adaptat și ne-am pregătit. Astăzi, compania noastră aeriană națională este gata, hotelurile și furnizorii noștri de turism sunt gata, iar locuitorii sunt gata să primească în siguranță lumea înapoi. Suntem gata să lăsăm fericirea să te găsească din nou “.

Călătorii care vin în Fiji vor trebui să demonstreze că au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de a doua doze de vaccin.

În plus, li se va cere să prezinte dovada unui test Covid negativ pentru a intra în țară – și, cel mai probabil, pentru a se îmbarca în avionul către insule – și trebuie să facă un test PCR suplimentar 48 de ore după sosire.

Copiii sub 18 ani care nu au fost vaccinați au voie să viziteze, de asemenea, cu condiția să fie însoțiți de un adult vaccinat.

Compania aeriană națională a țării va juca un rol major în procesul de redeschidere. În prezent, Fiji Airways oferă pachete de turism all-inclusive pe site-ul său web, începând de la 1.299 USD care includ zboruri, șase nopți de cazare, mese și multe altele.

Aproximativ 40% din produsul național brut al Fiji provine din industria turismului.

Pentru o redeschidere cu succes, companiile, localnicii și vizitatorii vor trebui să urmeze liniile directoare stabilite de planul CareFiji al țării.

Călătorii vor trebui să descarce aplicația CareFiji pe telefoanele lor înainte de a ajunge în țară. Aceștia vor putea folosi aplicația pentru a rezerva hoteluri și stațiuni conforme cu programul.

Vietnamul se va redeschide complet până în iunie 2022

Vietnamul intenționează să redeschidă destinațiile turistice cheie pentru vizitatorii vaccinați din țările considerate a avea un risc scăzut de Covid-19 începând cu decembrie, a anunțat guvernul, înainte de reluarea completă, vizată pentru luna iunie a anului viitor.

Vietnamul a impus controale strânse la frontieră la începutul pandemiei într-un efort de a opri Covid-19, cu un anumit succes inițial, dar asta a afectat sectorul său turistic în plină dezvoltare, care reprezintă de obicei aproximativ 10% din produsul intern brut.

Luna trecută, țara a anunțat că va redeschide insula stațiunii Phu Quoc pentru călătorii vaccinați din noiembrie.

Începând din decembrie, Vietnamul va permite, de asemenea, turiștilor din țările aprobate să viziteze sit-urile UNESCO, Halong Bay și Hoi An, orașul montan Dalat și stațiunea litorală Nha Trang.

Nu este încă clar ce țări vor îndeplini criteriile.

Măsura urmează pașii similari luați de Thailanda vecină, care luna viitoare va extinde locațiile din schema sa pilot pentru a permite accesul vizitatorilor vaccinați.

Sosirile străinilor în Vietnam au scăzut la 3,8 milioane anul trecut, de la 18 milioane în 2019, când veniturile din turism erau de 31 miliarde dolari, echivalentul a 12% din PIB.

ADVERTISEMENT