Fotbal intern

Paradoxul banilor la Dinamo! Cu salariile plătite, jucătorii au evoluții tot mai slabe

27.02.2021 | 11:02
Paradoxul banilor la Dinamo Cu salariile platite jucatorii au evolutii tot mai slabe
ADVERTISEMENT

Fanii echipei Dinamo fac tot posibilul să salveze clubul de la faliment, au plătit o parte din banii restanți jucătorilor, dar paradoxal aceștiau început să joace mai prost decât atunci când evoluat cu ”burta goală”.

După eșecul usturător cu FC Viitorul, ”câinii” au ajuns la al cincilea meci fără victorie în Casa Pariurilor Liga 1, timp în care au strâns un singur punct, remiza de acasă cu Sepsi OSK.

ADVERTISEMENT

A 13-a înfrângere din acest sezon i-a dus pe elevii lui Jerry Gane pe loc de baraj, iar FANATIK a analizat ce s-a întâmplat cu echipele care au picat în Liga 2 în ultimele cinci sezoane și situația nu se anunță deloc a fi una roz.

Fanii lui Dinamo au rezolvat o parte din probleme, dar paradoxal jucătorii au prestații mai slabe cu banii în buzunar

Pe drept cuvânt, toată suflarea dinamovistă, în frunte cu jucătorii, s-au plâns de situația financiară dezastruoasă în care au dus investitorii spanioli clubul. Cu toate aceste probleme, jocul ”câinilor” a fost mult timp peste toate așteptările și chiar la un moment dat se vorbea de intrarea în play-off.

ADVERTISEMENT

Fanii nu au mai suportat umilințele așa-zișilor patroni și au trecut la fapte în încercarea disperată de a salva clubul de la faliment. Ușor, ușor au început să strângă sume de bani tot mai mari, au plătit o parte din salariile jucătorilor, dar paradoxal Dinamo a început să scadă dramatic în plan sportiv.

Cu câteva mici excepții, vezi aici victoria în fața rivalilor de la FCSB în Cupa României, fotbaliștii din Ștefan cel Mare par că s-au culcat pe o ureche după ce s-au văzut cu banii în buzunar. Toate acestea se adaugă unei campanii de transferuri nereușită, niciunul dintre jucătorii aduși în iarnă nereușind să iasă cu ceva în evidență.

ADVERTISEMENT

Luna februarie este una de coșmar pentru Dinamo, care nu a câștigat niciun meci în campionat și, mai mult, nu a reușit să înscrie niciun gol. Umilința suferită în fața Viitorului ne-a făcut să umblăm la istorie. ”Câinii” nu mai pierduseră cu 0-5 în ”Groapă” de 35 de ani, mai exact din anul 1986 când erau învinși de Sportul Sudențesc.

Florentin Petre îi pune la zid pe jucători

Destul de marcat după corecția primită de la Mircea Rednic, tehnicianul Jerry Gane” a vorbit despre posibilitatea de a pleca de la Dinamo, echipă al cărei antrenor principal a ajuns după ce Cosmin Contra, cel căruia îi era antrenor secund, a decis să nu mai continue.

ADVERTISEMENT

Vremurile în care Dinamo era o forță pe plan intern au apus de mult, iar fostele glorii îi pun la zid pe actualii jucători, deși la un moment dat le-au luat apărarea pentru că jucau deși nu își primiseră drepturile. Acum, că DDB face eforturi uriașe și a plătit o parte din restanțe, fotbaliștii nu mai beneficiază de nicio scuză.

Florentin Petre a dezvăluit pentru FANATIK că salariul pe care l-a avut la primul contract cu Dinamo, era cu mult sub sumele pe care le câștigă azi fotbaliștii din Ștefan cel Mare. Fostul căpitan al „câinilor” a mărturisit că locuia împreună cu soacra lui într-un apartament, însă nu a îndrăznit niciodată să ceară mai mulți bani.

Mai sunt de jucat cinci etape din sezonul regulat, și cu excepția întâlnirii cu CFR Cluj și poate a celei cu Academica Clinceni, Dinamo mai are de jucat doar cu echipe care teoretic le va întâlni și în play-out: FC Voluntari, FC Argeș și Poli Iași. ”Câinii” au nevoie urgentă de puncte pentru a nu face inutil efortul fanilor care adună bani pentru ca echipa să primească licența și în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: