Fotbal intern

Paraguayanul Meza Colli a semnat cu Universitatea Craiova. Foto

06.08.2018 | 12:00
Paraguayanul Meza Colli a semnat cu Universitatea Craiova Foto
ADVERTISEMENT

Paraguayanul Meza Colli a semnat cu Universitatea Craiova, după ce mijlocaşul în vârstă de 26 de ani a fost surprins în zilele trecute în Bănie. Mai mult, acesta a postat şi un mesaj pe un site de socializare în care şi-a anunţat despărţirea de FK Keşla, formaţia din Azerbaidjan la care a evoluat până în această vară.

Cesar Daniel Meza Colli a trecut vizita medicală şi a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu Universitatea Craiova. Anunţul transferului paraguayanului a fost postat pe pagina oficială a clubului finanţată de Mihai Rotaru. Astfel, oltenii încearcă să suplinească plecările lui Alex Băluţă şi Gustavo, doi dintre cei mai importanţi jucători ai oltenilor din sezonul 2017-2018.

ADVERTISEMENT

Paraguayanul Meza Colli a semnat cu Universitatea Craiova

Fotbalistul cu dublă cetățenie, paraguayană și italiană, a evoluat pe parcursul carierei de fotbalist profesionist la formații de tradiție precum FC Cesena și Deportivo Alaves. Colli a evoluat, de asemenea, în 73 de partide din prima ligă a Azerbaijanului dar și în două meciuri din Serie A. În „dubla” din primul tur preliminar al acestui sezon UEFA Europa League, Colli a izbutit să marcheze două goluri și să ofere o pasă decisivă pentru fosta sa formație, FK Keshla.

Transferul lui Meza Colli a fost anunţat de oficialii de la Universitatea Craiova, după ce oltenii pregătiţi de Devis Mangia au remizat cu FC Botoşani, scor 2-2, în etapa a 3-a din Liga 1 Betano, ediţia 2018-2019, pe stadionul “Ion Oblemenco”. Golurile oltenilor au fost înscrise de Alexandru Mitriţă (min. 21, 35), iar moldovenii au marcat prin Fulop (min. 11) şi Miron (min. 54).

ADVERTISEMENT

Meza Colli, lăudat de Andrei Cristea

Meza Colli se bucură după un gol înscris
Meza Colii, paraguayanul care a semnat pe trei sezoane cu Universitatea Craiova

Meza Colli a fost lăudat de Andrei Cristea, fostul adversar al paraguayanului din Azerbaijan, ţară în care au evoluat amândoi. “Îl ştiu, e un jucător extraordinar, un jucător de talent. Dacă ei vor decide că e un fotbalist de care au nevoie, eu cred că îi va ajuta. Este Mitriţă de piciorul stâng. Vă daţi seama ce ar însemna pentru adversari să aibă doi asemenea jucători, cu o calitate extraordinară. Şi, pe acest vulcan de stadion, vă daţi seama că ar fi extrem de greu pentru oricine să învingă aici”, a declarat Andrei Cristea.

“Prin intermediul acestui mesaj, aş dori să-mi exprim recunoştinţa faţă de conducere, antrenori şi coechipieri. Cu toţii m-au ajutat să mă simt grozav, atât ca om, cât şi ca jucător, în aceste luni. Vă urez tuturor un an fantastic! Dumnezeu să vă bincuvânteze! Mulţumesc, Azerbaidjan”, a fost mesajul postat pe Instagram de Cesar Meza Colli.

ADVERTISEMENT

După trei etape disputate în sezonul 2018-2019, Universitatea Craiova ocupă locul 10, cu 2 puncte, după ce a remizat cu CSM Poli Iaşi pe teren propriu în prima rundă, scor 0-0, a fost învinsă de OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0, şi a terminat la egalitate cu FC Botoşani, scor 2-2, în runda a 3-a din Liga 1 Betano.

În perioada de mercato din această vară, CS Universitatea Craiova a vândut trei jucători importanţi. Alex Băluţă a ajuns la Slavia Praga pentru 2.650.000 de euro, brazilianul Gustavo di Mauro Vagenin a fost cedat la Liaoning FC, echipă din Liga a 2-a din China, iar oltenii au încasat 800.000 de euro în schimbul transferului său, iar Vladimir Screciu a ajuns la KRC Genk, formaţie din prima ligă belgiană care le-a plătit oltenilor nu mai puţin de două milioane de euro.

ADVERTISEMENT