News

Paramedic SMURD, arestat preventiv. Angajatul ISU Dobrogea ar fi agresat sexual o minoră de 14 ani

Un paramedic SMURD, angajat ISU Dobrogea, a fost arestat preventiv după ce a agresat sexual o minoră de 14 ani.
30.05.2021 | 17:40
Paramedic SMURD arestat preventiv Angajatul ISU Dobrogea ar fi agresat sexual o minora de 14 ani
ADVERTISEMENT

Un paramedic SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri – Constanta Port a fost arestat preventiv de Tribunalul Militar București, sâmbătă, 29 mai.

Potrivit presei locale, angajatul ISU este acuzat, printre altele, de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scop sexual, corupere a minorilor, pe numele său fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Paramedic SMURD, arestat pentru că ar fi agresat sexual o minoră de 14 ani

Decizia Tribunalului Militar București în cazul angajatului de la ISU Dobrogea. Publicația focuspress scrie că bărbatul ar fi abuzat sexual o minoră de 14 ani.

”Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 28.05.2021 până la 26.06.2021 inclusiv, a inculpatului plt. adj. (….) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa.

ADVERTISEMENT

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor”, se arată în decizia Tribunalului București, scrie sursa citată.

Potrivit Portalului Instanțelor de judecată, bărbatul mai este cercetat într-un dosar similar, aflat în momentul de față la Curtea de Apel Militară. Se pare că ar mai fi comis o astfel de infracțiune, în zona Topraisar.

ADVERTISEMENT

Reacția oficială ISU Dobrogea în acest caz

Într-o reacție oficială, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a anunțat că plutonierul adjunct Adrian Strătilă, care lucrează din 2007 la această unitate, a fost suspendat din funcție pentru 30 de zile din funcție.

Totodată, instituția anunță că până în prezent angajatul SMURD nu a avut niciodată abateri de natură profesională.

ADVERTISEMENT

“Bărbatul este angajatul ISU CT din anul 2007, fiind încadrat ca și comandant de echipaj și șofer. Până acum nu a avut niciodată abateri de natură profesională.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet.  Instituția noastră pune accent pe moralitate, disciplina și respect fata de oameni.

La nivelul Inspectoratului s-a luat măsură suspendării raporturilor de munca ale acestuia pt 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe”, au transmis reprezentanții ISU Constanța, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT