News

Paranormal. Există maşina timpului? Iată trei proiecte incredibile

Dacă până nu demult o maşină a timpului a părut mai mult o poveste science-fiction, se pare că lucrurile s-au schimbat.
07.03.2018 | 01:21
Paranormal Exista masina timpului Iata trei proiecte incredibile
ADVERTISEMENT

Şi asta pentru că s-au descoperit trei proiecte incredibile, cu ajutorul cărora specialiştii spun că oamenii vor putea călători în trecut sau în viitor.

Un laser inelar ar putea trimite informaţiile în trecut

Să fie oare posibilă călătoria în timp sau este doar obiectul unor speculaţii care pot stârni numai imaginaţia curioşilor? Deşi misterul este departe de a fi desluşit în acest moment, o maşină a timpului ar putea fi considerată cea a celebrului fizician dr. Ron Mallett. Acestuia i-a venit ideea să călătorească în timp după ce tatăl său a trecut la cele veşnice, în încercarea de a preveni această moarte care i-a sfâşiat sufletul. După ce l-a studiat foarte atent pe Einstein, acesta a înţeles că gravitaţia ar putea afecta timpul şi lumina ar crea gravitaţia. Aşa a descoperit Mallett ce ar putea să realizeze cu ajutorul laserelor inelare, care ar putea crea o „lumină rotitoare”: „Poate că «lumina rotitoare» va face acelaşi lucru pentru gravitaţie, aşa cum ar face o gaură neagră rotitoare”, s-a gândit el. Mai mult decât atât, Mallett a fost aproape convins de faptul că un laser inelar ar putea fi folosit pentru a îndoi „spaţiul-timpul” într-o buclă „prezent-viitor-şi înapoi” la trecut, şi astfel informaţiile ar putea fi trimise în trecut în formă binară.

ADVERTISEMENT

„Cronovizorul” Vaticanului

În anul 1950 se crede că un călugăr benedictin, pe nume Pellegrino Ernetti, ar fi construit la Vatican o maşină a timpului intitulată „cronovizor”. Aceasta constă dintr-un ecran pe care e afişată o imagine şi sunt auzite sunete, astfel încât utilizatorul poate „vedea” o fereastră a trecutului. Deşi pare total ieşit din comun, s-a lansat ipoteza că Ernetti s-a folosit de această maşină a timpului pentru a filma crucificarea lui Hristos! Şi asta nu e tot. Există tot mai multe zvonuri cum că Biserica Catolică ar deţine un model de lucru al maşinii timpului, pe care l-ar ţine într-un loc extrem de bine păzit.

Vehiculul lui Cernobrov

Despre cercetările în domeniu pe care ruşii le-au făcut de-a lungul timpului s-a tot vorbit, însă puţină lume ştie faptul că în vremea lui Stalin funcţiona Institutul de Cercetare a Lumilor Paralele. În anul 1952 însă, şeful Poliţiei secrete a deschis un proces împotriva cercetătorilor acestui institut, în urma căruia nu mai puţin de 18 specialişti au fost executaţi prin împuşcare, iar alţi 59, deportaţi în lagăre. La rândul său, Hruşciov a făcut din nou institutul să funcţioneze la capacitate maximă, dar în 1961, alţi opt cercetători au dispărut, la prima vedere din cauza unui experiment nereuşit. Însă familiile acestora au afirmat întotdeauna că aceştia au fost ucişi dintr-un motiv absolut secret. În anii ’80 însă, un alt cercetător, absolvent al Institutului de Aviaţie din Moscova, Vadim Cernobrov, după ce a căutat mult timp anomalii electromagnetice în munţii Uniunii Sovietice, s-a apucat să construiască o maşină a timpului. Pe care, culmea, spune că a testat-o şi chiar funcţionează, doar că are anumite limitări şi pericole. Mai concret, potrivit acestuia, persoanele care vor să se întoarcă în trecut e foarte posibil să nu mai poată să revină în timpul lor prezent.

ADVERTISEMENT

Cum arată maşina lui Cernobrov?

Este o sferă din metal asemănătoare cu primii sateliţi ai ruşilor şi americanilor din anii ’50, care în exterior are un diametru de doi metri şi în interior, un spaţiu de un metru în care poate călători o persoană. Se crede că dispozitivul permite călătoria în timp prin utilizarea unor câmpuri magnetice extrem de puternice, ce rezonează cu capsula şi afectează scurgerea naturală a timpului. 

Fotomodelul Andre Bîrleanu, criticat chiar propriul tată după ce ar fi violat o...
Fotomodelul Andre Bîrleanu, criticat chiar propriul tată după ce ar fi violat o tânără: "Este incalificabil. Îmi pare rău pentru el. Nu-l pot ajuta"
„Războiul s-ar putea extinde pe teritoriul NATO”. Mișcări în România pentru consolidarea apărării...
„Războiul s-ar putea extinde pe teritoriul NATO”. Mișcări în România pentru consolidarea apărării la Dunăre
Partenerul Andreei Bălan s-a convins, la nici patru luni de la începerea relației
Partenerul Andreei Bălan s-a convins, la nici patru luni de la începerea relației
Victor Cornea a vorbit despre căsătoria cu Andreea Bălan: Conexiunea noastră este una...
Victor Cornea a vorbit despre căsătoria cu Andreea Bălan: Conexiunea noastră este una divină!
Scene revoltătoare. Bărbat filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o...
Scene revoltătoare. Bărbat filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o camionetă înfrânată, ca să-l poată vinde scump VIDEO
Fabrica din România în care se făcea cea mai bună bere din lume,...
Fabrica din România în care se făcea cea mai bună bere din lume, transformare radicală. Ce s-a ales de locul care a scris istorie
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
Cine e Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI: venituri de 6.500 € pe lună...
Cine e Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI: venituri de 6.500 € pe lună și și-a copiat cinci cărți
Horoscopul banilor pentru luna octombrie. 6 semne zodiacale sunt sub semnul abundenței
Horoscopul banilor pentru luna octombrie. 6 semne zodiacale sunt sub semnul abundenței
Ciolacu, mesaj ferm pentru Putin. Prim-ministrul, afirmație categorică
Ciolacu, mesaj ferm pentru Putin. Prim-ministrul, afirmație categorică
Mama lor îi lăsase să se joace în cameră, dar când i-a verificat...
Mama lor îi lăsase să se joace în cameră, dar când i-a verificat băieții dispăruseră. Când s-a uitat mai atent la bibliotecă s-a îngrozit. Ce se întâmplase cu copiii ei
Asta da, bombă! Ce au descoperit medicii legişti la autopsia artistei DJ Lalla....
Asta da, bombă! Ce au descoperit medicii legişti la autopsia artistei DJ Lalla. De ce a murit, de fapt, tânăra
De ce ardelenii salută cu 'Servus'? De la ce vine 'Servus'?
De ce ardelenii salută cu 'Servus'? De la ce vine 'Servus'?