„Chiricheş e cu mintea la Tottenham, nu la Legia”

Sorin Paraschiv, fostul mijlocaş al Stelei, a analizat pentru FANATIK.RO partida crucială pe care Steaua o va juca la Varşovia contra polonezilor de la Legia, în manşa retur din play-off-ul Ligii...
27.08.2013 | 13:42
Chiriches e cu mintea la Tottenham nu la Legia

Sorin Paraschiv, fostul mijlocaş al Stelei, a analizat pentru FANATIK.RO partida crucială pe care Steaua o va juca la Varşovia contra polonezilor de la Legia, în manşa retur din play-off-ul Ligii Campionilor. Paraschiv a adunat 168 de prezenţe în tricoul Stelei în 8 sezoane dintre care 32 de meciuri şi 3 goluri în cupele europene.

Paraschiv despre Chiricheş: „Nu poate fi concentrat 100% la meciul cu Legia, cînd el în subconştient ştie că va merge la un club important din Europa. Transferul la Tottenham e un pas uriaş în cariera lui. E cu capul la Tottenham, nu la Legia. Reghe ar putea să-l forţeze diseară, dacă ţinem cont că pentru Steaua e un meci crucial, iar Chiricheş e unul dintre cei mai buni jucători.

Paraschiv despre calificare: „Chiar dacă sezonul abia a început, pentru Steaua acest meci este cel mai important din tot sezonul. Cred că pentru Steaua tot ce contează sînt grupele Ligii, acolo e fotbalul adevărat, acolo sînt meciurile tari, acolo te întîlneşti cu cei mai buni jucători din lume. Eu cred că pe ei nu-i interesează atît de mult grupele Ligii Europa, miza e Liga Campionilor. Chiar dacă au luat gol în tur, roş-albaştrii se pot califica. Steaua poate şi va marca la Varşovia.

Paraschiv despre Reghecampf: Eu cred că Reghecampf va forţa atacul de la început. Steaua trebuie să marcheze şi atunci cred că va juca ofensiv. Reghe a reuşit să ducă echipa la un nivel fizic foarte bun, însă trebuie să ţină cont că Legia nu e Vardar sau Tbilisi şi polonezii au arătat la Bucureşti că sînt foarte periculoşi pe contraatac. Un mare avantaj va fi starea gazonului. Am înţeles că terenul va fi masă de biliard, iar Steaua e superioară din punct de vedere tehnic.”

Paraschiv despre absenţa lui Pintilii şi despre ce tactică va folosi Reghe: „Pintilii e o pierdere pentru Steaua, asta e clar. Eu cred că Filip sau Prepeliţă îl pot suplini cu brio. Eu aş miza pe Prepeliţă pentru că are mai multă experienţă în meciurile importante. Filip a arătat la Mediaş că se poate conta pe el şi asta nu poate decît să-l bucure pe Reghe, are o soluţie în plus. La meciul tur, polonezii au marcat după o greşeală în lanţ, nu doar Prepeliţă a greşit la golul lor. Piovaccari poate fi decisiv diseară, a arătat şi la Bucureşti că poate fi omul de gol al nostru.

Paraschiv despre atmosferă: Nu cred că Steaua se va speria de atmosfera pe care o vor face fanii polonezi. Eu am fost la meciul tur, pe Naţional Arena şi pot să vă spun că şi suporterii Stelei au creat un adevărat vacarm. Cînd intri pe teren eşti foarte concentrat la meci, sincer nu cred că atmosfera îi va afecta negativ pe jucătorii Stelei.

Tags: