Sport

„Câinii” părăsesc haita? Ce jucători ai lui Dinamo au depus memorii împotriva clubului

Mai mulți jucători ai lui Dinamo au luat măsuri după ce nu și-au primit salariile de luni de zile și au notificat clubul ori au depus chiar memorii împotriva clubului
28.06.2021 | 18:39
Cainii parasesc haita Ce jucatori ai lui Dinamo au depus memorii impotriva clubului
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate faptul că nu mai puțin de patru-cinci jucători ai lui Dinamo își vor depune memorii, încă de la finalul lunii, iar Dusan Uhrin Jr. pare destul de îngrjijorat de situația din Ștefan cel Mare.

Dinamo a intrat oficial în insolvență, iar fanii din programul DDB sunt singurii care pot asigura cât de cât o urmă de „stabilitate” și cei care aduc bani de acasă pentru ca alb-roșii să supraviețuiască.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin e îngrijorat de faptul că jucătorii lui Dinamo și-au depus memorii

FANATIK prezintă lista jucătorilor lui Dinamo care și-au depus memorii pentru a-și recupera restanțele financiare sau pentru a deveni jucători liberi de contract. În acest context, Dusan Uhrin a declarat că are nevoie de șase-șapte jucători, însă cel mai probabil cehul nu va putea aduce decât fotbaliști liber de contract.

„Sper ca până miercuri să se rezolve totul şi vom vedea ce se va întâmpla. Momentan nu ştiu nimic. Sper să nu se întâmple miercuri, sper să se întâmple ceva azi sau mâine, pentru că avem de rezolvat o mulţime de probleme legate de salariile jucătorilor, de transferuri”, a spus Uhrin la întoarcerea în România după cantonamentul din Turcia.

ADVERTISEMENT

Antrenorul ceh e din ce în ce mai circumspect, mai ales că promisiunile pe care le-a primit din partea conducerii clubului și a DDB-ului nu au fost respectate de cele mai multe ori: „Sper să nu se întâmple miercuri, sper să se întâmple ceva azi sau mâine, pentru că avem de rezolvat o mulţime de probleme legate de salariile jucătorilor, de transferuri. Noi nu avem voie să transferăm jucători. Lotul nu este suficient pentru competiţii, trebuie să aducem poate şase sau şapte jucători. Am multe promisiuni”, a mai spus antrenorul „câinilor”.

Ricardo Grigore și Robert Moldoveanu sunt primii jucători care și-au depus memorii. Bejan, singurul care a avut câștig de cauză

Primii jucători ai lui Dinamo care au decis să depună memoriu, chiar înaintea spaniolilor, încă de pe data de 15 februarie 2021 pentru a-și primi restanțele financiare au fost Ricardo Grigore și Robert Moldoveanu. Cei doi au recurs la acest gest după ce nu și-au primit salariile de mai multe luni de zile. Litigiile nu au fost rezolvate nici până în ziua de azi, iar cazurile lor se judecă la comisii de luni de zile.

ADVERTISEMENT

Singurul care a reușit deja să primească o primă decizie este Florin Bejan, care a vorbit pentru FANATIK despre acest subiect, și care trebuie să primească de la Dinamo suma de 40.000 de euro. De altfel, jucătorul își anunța plecarea de la Dinamo tot în cadrul unui interviu pentru site-ul nostru, în care a spus lucrurilor pe nume: „Eu deocamdată sunt liber de contract. Sunt în discuții cu mai multe echipe și vedem ce va fi. Și cu Dinamo am mai avut ceva discuții cu cei din DDB, dar deocamdată nimic concret. Nu pot să îți spun pentru că sunt doar vorbe, nimic mai mult”, a declarat jucătorul care e neplătit din luna decembrie.

Același Bejan anunța că mai sunt alți patru-cinci colegi de echipă care sunt în aceeași situații și care vor depune la LPF notificării de plată și memorii: „Știu că sunt mulți care rămân liber de contract și din câte știu, alți câțiva jucători au oferte să plece în altă parte. Eu acum am aflat din presă că Dinamo are un plafon salarial de 5.000 de euro și cred că ar fi foarte greu să țină jucătorii cu experiență care sunt la echipă, precum Anton, Nemec sau Fabbrini.

ADVERTISEMENT

Ce jucători au notificat clubul pentru neplata salariilor sau au depus memorii

  • Ricardo Grigore 
  • Robert Moldoveanu
  • Florin Bejan
  • Deian Sorescu
  • Steliano Filip
  • Diego Fabbrini
  • Janusz Gol

Ante Puljic anunță dezastrul la Dinamo: „Dacă nu vor plăti în ultima săptămână din iunie, foarte mulți jucători sunt deciși să plece”

Toată această incertitudine din jurul echipei l-a adus în pragul disperării și pe Ante Puljic, care conform gsp.ro a dat un ultimatum celor din conducerea clubului: „Dacă nu vor plăti în ultima săptămână din iunie, foarte mulți jucători sunt deciși să plece. Situația este foarte rea și mulți nu mai văd nimic bun să vină. Dacă Dinamo nu va începe să plătească, așa cum sunt contractele și promisiunile, va fi sfârșitul, mulți vor să plece”, a spus fostul căpitan al lui Dinamo.

Semnalul a fost dat deja de Deian Sorescu, care a notificat clubul pentru neplata salariilor, alături de Steliano Filip, Diego Fabbrini și Janusz Gol, care nici măcar nu s-a prezentat la reunirea lotului, nu a făcut deplasarea în cantonamentul din Turcia, dar vrea salariul până la finalul contractului drept despăgubire.

Singurul jucător al „câinilor” care a decis să își retragă memoriul este cel mai vechi dinamovist din lot, „prizonierul” din Ștefan cel Mare, Ionuț Șerban, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate în luna februarie: „Un gest frumos! Față de alții care nu acceptă”, spunea la acea vreme Gigi Mulțescu.

  • 7 jucători ai lui Dinamo și-au depus memorii
  • 40.000 de euro are de plătit Dinamo către Florin Bejan
  • 7.000.000 de euro e suma datoriilor lui Dinamo
ADVERTISEMENT