Life

Parastas de 5 ani pentru Ileana Ciuculete! Băieții regretatei cântărețe au împodobit mormântul cu flori

Au trecut cinci ani de la moartea cântăreței Ileana Ciuculete, iar familia artistei a organizat un parastas la mormântul artistei din București și o pomană în Craiova.
11.03.2022 | 16:44
Parastas de 5 ani pentru Ileana Ciuculete Baietii regretatei cantarete au impodobit mormantul cu flori
Cântărețul Gore a fost prezent la mormântul Ilenei Ciuculete, la parastasul de cinci ani. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Familia Ilenei Ciuculete a dat de pomană la cinci ani de la moartea cântăreței de muzică populară. Aurel Ciuculete, Mugurel Sfetcu, fiul cel mare, și mama cântăreței au venit de la Craiova să facă parastas la mormântul artistei din Cimitirul Străulești, de lângă București.

Familia Ilenei Ciuculete a făcut parastas de 5 ani

Chiar dacă abia pe 14 martie se împlinesc 5 ani de când ne-a părăsit Ileana Ciuculete, familia acesteia i-a făcut parastas regretatei cântărețe încă de sâmbătă, 6 martie. Băieții și fratele artistei au dorit să împartă pachete cu mâncare “de dulce” pentru Ileana Ciuculete.

ADVERTISEMENT

La parastasul de la bisericuța din incinta Cimitirului Străulești, unde este înmormântată artista, au fost prezenți și nașa Doina Belu, dar și cântărețul Gore Belanschi, un apropiat al soților Ileana Ciuculete și Cornel Galeș.

Mormânt Ileana Ciuculete
Așa arată mormântul Ilenei Ciuculete la 5 ani de la moartea artistei. Sursă foto: Fanatik

Ce a împărțit familia Ilenei Ciuculete la cimitir

”Au venit băieții cu pachete ‘de dulce’ și colivă, la prima oră. Au umplut mormântul cu flori. Acum e post. Au făcut mai repede cu o săptămână, să poată împărți pește și brânzeturi. Au avut pachete cu de toate, cu pește, brânză, ouă și dulciuri de toate felurile.

ADVERTISEMENT

Au plecat apoi la Craiova. Am înțeles că făceau parastas și la Craiova la ora 13 și se grăbeau, pentru că au vorbit cu preotul. Au fost Mugurel, fratele Ilenei, Auraș, cu mama care are 90 de ani.

Eu îi pomenesc mereu. Și pe Ion Dolănescu, față de care am fost la fel de apropiată, dar și pe Ileana și pe Cornel, ori de câte ori fac o colivă și pentru cei din familia mea!”, a declarat Doina Belu, cea căreia Ileana Ciuculete și Cornel Galeș îi spuneau nașă.

ADVERTISEMENT

Aceasta urma să îi cunune la biserică, la aniversarea de 25 de ani de la căsătorie, chiar în anul în care s-a stins din viață cântăreața.

”Noi am făcut parastas sâmbăta trecută pentru mămica noastră. Am venit de la Craiova. Am făcut atunci, să putem da de pomană mâncare ‘de dulce’, cum se spune, și nu de post. A fost dezlegare la pește, așa că am împărțit pește, ouă și brânzeturi”, a declarat, pentru FANATIK, Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al cântăreței Ileana Ciuculete.

ADVERTISEMENT

Cornel Galeș, înmormântat lângă Ileana Ciuculete

Ileana Ciuculete a murit pe 14 martie 2017, la vârsta de 64 de ani. Celebra cântăreață s-a stins din viață pe un pat de spital, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu ciroză și Hepatita C. Starea interpretei s-a degradat rapid pentru că, medicii care au avut-o în grijă, i-ar fi descoperit și un cancer la ficat, adenocarcinom.

Văduvul cântăreței, Cornel Galeș ”a plecat” după ”Zânica” lui (așa cum o alinta pe Ileana Ciuculete – n.r.). la un an și 8 luni distanță, la vârsta de 60 de ani. Soțul interpretei de muzică populară s-a stins din viață fulgerător, în urma unui accident de mașină, care i-a fost fatal. Tragicul eveniment s-a petrecut în Spania, într-o localitate de lângă Valencia, unde văduvul artistei se mutase după moartea acesteia.

ADVERTISEMENT