Life

Cum să cureți corect parchetul. Metoda care previne zgârieturile

Parchetul are nevoie de o viață lungă și un aspect plăcut, dar din păcate acesta se poate zgâria extrem de ușor. Cum reușești să-l păstrezi cât mai mult timp?
24.01.2022 | 15:54
Cum sa cureti corect parchetul Metoda care previne zgarieturile
Cum se curăță și se menține corect parchetul. Trucuri simple. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Plăcile de parchet își pot pierde destul de repede aspectul natural și mai ales, strălucirea, de aceea e foarte bine să știi cum să-l întreții și cum să-l cureți corect.

Metodele care previn zgârieturile sunt foarte simple. Sunt soluții care ajută să cureți suprafața acestuia foarte bine. Iată ce truc este natural și este perfect pentru a păstra frumusețea parchetului.

ADVERTISEMENT

Cum se curăță și se menține corect parchetul. Trucuri simple

Parchetul este de cele mai multe ori pătat de diferite substanțe, de aceea e bine să-l cureți cu apă și cu o cârpă uscată. Amestecul de 1:10 dintre oțet și apă nu conține amoniac și elimină eventualele pete.

De asemenea, pentru o întreţinere de zi cu zi este indicat să folosești aspiratorul și să aspiri parchetul cu un mop ușor umezit. În acest fel suprafața se va usca imediat, fără să lase pete de apă.

ADVERTISEMENT

Zonele murdare e bine să fie șterse cu o lavetă îmbibată într-o soluţie de curăţare zilnică, care are ph-ul între 6 și 8. Ulterior, se usucă cu o cârpă uscată și moale. Se poate utiliza și un mop special cu dozare și pulverizator încorporat.

Mai mult decât atât, parchetul are nevoie de o îngrijire specifică, de aceea e musai să cumperi produse în funcție de materialul acestuia.

ADVERTISEMENT

Produsele pe bază de ceară îmbâcsesc și distrug treptat finisajul inițial, de aceea e bine să le eviți. Cele mai bune sunt cele profesionale, create special pentru a prelungi durata de viață a parchetului.

Metodele care previn zgârierea parchetului. Care sunt acestea

E foarte important să ai grijă de parchet și să-l ajuți să nu se zgârie. Unul dintre trucurile remarcabile este folosirea unor covoare: unul la intrarea în casă și altul în hol. În felul acesta praful și murdăria nu vor intra în locuință.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine să pui câteva bucăţi de pâslă sub picioarele mobilierului pentru a proteja parchetul și pentru a-l feri de zgârieturi. Totodată, ține cont să nu intri cu pantofi cu toc cui pe pardoselile din lume.

Nu utiliza cantități mari de apă la curățarea parchetului pentru că în această situație se va umfla. În cazul în care ai vărsat o cantitate prea mare de soluție, șterge rapid zona cu o cârpă uscată.

ADVERTISEMENT
Tags: