News

Parchetul European o apără în continuare pe Laura Codruța Kovesi: ”Hărțuirea guvernului român a dus la discreditarea candidatului”

04.04.2019 | 20:43
Parchetul European o apara in continuare pe Laura Codruta Kovesi Hartuirea guvernului roman a dus la discreditarea candidatului

Parlamentul European o apără în continuare pe Laura Codrușa Kovesi. De asemenea, acuză UE că „cedează presiunii Guvernului român pentru a susține un candidat mult mai slab.” A treia rundă de negocieri pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene a adus o situație nemaivăzută, un blocaj. Negocierile de pe data de 10 aprilie au fost anulate, așa că postul de procuror șef european rămâne în aer.

Parchetul European o apără fără încetare pe Laura Codruța Kovesi!

Conducerea PE a transmis un comunicat potrivit căruia își afirmă din nou sprijinul față de Kovesi, după cea de a treia rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

„În urma anunțului d e ieri al președintelui Tajani în sprijinul candidaturii doamnei Kövesi și după trei runde de negocieri cu Consiliul, echipa de negociere a Parlamentului și-a reiterat sprijinul continuu față de doamna Kovesi”, se arată în mesajul PE care amintește că fosta șefă a DNA nu este dorită de guvernul român.

Parchetul European afirmă sprijinul față de Laura Codruța Kovesi
Parchetul European afirmă sprijinul față de Laura Codruța Kovesi. Ce mesaj i-au transmis acesteia?

“Consiliul cedează presiunii Guvernului român”

„Spre deosebire de Consiliu, Parlamentul a organizat audierea celor trei candidați selectați. Dna Kövesi este de departe cel mai puternic și mai promițător candidat pentru acest post. Nu putem accepta faptul că Consiliul cedează presiunii Guvernului român pentru a susține un candidat mult mai slab”, transmite Ingeborg Gräßle (PPE/ Germania), șeful Comitetului pentru control bugetar al Parlamentului.

 „Parlamentul tocmai a cerut Consiliului să respecte principiul echilibrului între sexe. În plus, România nu deține în prezent niciun post cheie în UE. După cea de-a treia rundă de negociere cu delegația Consiliului, regretăm profund actualul blocaj, care împiedică cele două instituții să numească procurorul general european”, a declarat Claude Moraes (Social Democrații/ Marea Britanie), președintele Comisiei LIBE.”