News

Parchetul European, sesizat în cazul BMW-uri pentru Poliție. Dosarul a ajuns pe masa lui Kovesi

Parchetul European, instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, a fost sesizat în legătură cu achiziția de BMW-uri pentru Poliție.
27.09.2022 | 22:37
Parchetul European sesizat in cazul BMWuri pentru Politie Dosarul a ajuns pe masa lui Kovesi
Laura Kovesi, atenționată despre scandalul BMWurilor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alin Mituță, europarlamentar RENEW Europe, a anunțat că a sesizat Parchetul European în legătură cu acest caz care l-a implicat inclusiv pe președintele Klaus Iohannis.

Parchetul European, sesizat în cazul BMW-uri pentru Poliție

”Am sesizat Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi cu privire la achiziţia celor 600 de automobile de lux de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Aşa cum a fost descris deja în spaţiul public, licitaţia prin care au fost achiziţionate aceste maşini ridică suspiciuni serioase, caietul de sarcini fiind precis proiectat în aşa fel încât un singur producător auto să se califice”, a transmis Alin Mituţă pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Procurorul European are obligația să investigheze acest caz, mai ales că cele 600 de BWM-uri pe care prietenul lui Klaus Iohannis le va livra Poliției vor fi plătite și din bani europeni.

Conform G4Media, licitația prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) a decis să cumpere 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de prietenul lui Klaus Iohannis, Michael Schimdt, ar fi problematică.

ADVERTISEMENT

Mai exact, licitația ar fi cu ”dedicație”, lucru acuzat inclusiv de sindicatele din poliție sau de mai multe publicații de profil auto. Contractul are o valoare de 98 de milioane de lei, fără TVA.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la New York, că nu acceptă ca numele său să fie implicat în acest scandal.

ADVERTISEMENT

”Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat, cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media. Însă pot să vă spun un lucru foarte clar, dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri”, a transmis Iohannis.

Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile competente să facă verificări în acest caz, considerat ”suspect” de unii.

ADVERTISEMENT

”Mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trasă într-o chestiune care poate fi verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar, dacă există suspiciuni, atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a declarat Iohannis.

ADVERTISEMENT