Fotbal international

Parchetul francez cere trimiterea în judecată a lui Karim Benzema în scandalul şantajului cu Valbuena

02.07.2020 | 19:51
Parchetul francez cere trimiterea in judecata a lui Karim Benzema in scandalul santajului cu Valbuena
ADVERTISEMENT

Karim Benzema, atancantul francez al lui Real Madrid, ar putea fi trimis în judecată în scandalul de şantaj la adresa lui Mathieu Valbuena, pe marginea înregistrării video compromiţătoare.

Parchetul de la Versailles a cerut judecarea lui Karim Benzema, pentru presupusa implicare în scandal. Mai exact procesul ar trebui să lămurească dacă atacantul francez a participat la şantajarea colegului de naţionala.

ADVERTISEMENT

Cazul „sextape la naţionala Franţei“ a apărut în urmă cu 5 ani, când Benzema şi alte cinci persoane, printre care Djibril Cisse au fost acuzate că l-ar fi şantajat pe Valbuena cu un sextape (n.r. – înregistrare video cu scene sexuale). Djibril Cisse a fost deja achitat în acest caz.

Anne Duval, judecătorul de caz, a retrimis dosarul la Tribunal

În decembrie 2019, Curtea de Casaţie a respins cererea apărătorilor lui Benzema de invalidare a unei părţi a anchetei. Potrivit avocaţilor acestuia, unul dintre poliţiştii implicaţi a realizat o anchetă incorectă.

ADVERTISEMENT

Dosarul s-a întors la Versailles, judecătorul de instrucţie Anne Duval fiind al treilea magistrat care lucrează la acest caz în cei cinci ani de la apariţia lui.

Pe 28 februarie, ea a trimis un aviz de finalizare a informării tuturor părţilor implicate. În conformitate cu articolul 175 din Codul Penal francez, acestea au la dispoziţie trei luni pentru a formula o cerere sau o solicitare.

ADVERTISEMENT

La finalul intervalului de 3 luni, care ar fi trebuit prelungit din cauza pandemiei, Anne Duval trebuia să transmită ordinul de achitare sau de retrimitere către tribunal. Judecătoarea a ales varianta secundă, anunţă L’Equipe.

În 2015, la izbucnirea scandalului, Karim Benzema a fost reţinut de Poliţia Franceză şi plasat în custodie, pentru complicitate la şantaj. Din informaţiile iniţiale, atacantul francez, împreună cu mai multe persoane, l-a ameninţat pe Mathieu Valbuena că va face publice imagini erotice cu acesta şi iubita lui, imagini furate din telefonul lui mobil.

ADVERTISEMENT

Benzema ar fi fost doar intermediar, un apropiat de-al lui contactându-l şi spunându-i despre filmările compromiţătoare. Benzema a discutat cu Valbuena şi i-a sugerat să plătească 150.000 de euro. Din cauza acestui scandal, Benzema nu a mai fost convocat la naţionala Franţei, ratând turneele finale din 2016 şi 2018.

ADVERTISEMENT