News

Parcul de aventură din România care îi va lăsa pe toți cu gura căscată. Va avea două trasee de bob suspendat. Sunt unice în țară

Parcul de aventură din România care va impresiona foarte mulți oameni. Va avea două trasee de bob suspendat, unice în țară.
30.05.2024 | 14:30
Parcul de aventura din Romania care ii va lasa pe toti cu gura cascata Va avea doua trasee de bob suspendat Sunt unice in tara
Unde se află parcul. Sursa foto: facebook Costel Fotea, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un parc de aventură din România va trece printr-o schimbare unică în țară pentru un astfel de spațiu. Va avea două trasee de bob suspendat, care vor dispune de un sistem de frânare gravitațional.

Parcul de aventură unic în țară. Va avea două trasee de bob suspendat, cu sistem de frânare gravitațional

În parc se mai dorește și construirea unei piste de mountain bike, unde să se organizeze competiții internaționale, dar și ridicarea unui turn de cățărare. Autoritățile locale au semnat joi, 30 mai, contractul pentru implementarea proiectului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Parcul de Aventură ”EscapeLand” din Pădurea Gârboavele. Pistele vor avea o lungime care va depăși 1, 5 kilometri. Totodată, în investiție vor mai fi amenajate și piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii, spații de relaxare pentru adulți și un turn de cățărare de 10 metri înălțime.

Consiliul Județean Galați, mai exact, promite să facă această lucrare deosebită. Costel Fotea, președintele consiliului, a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare punerea în aplicare a reamenajării parcului.

ADVERTISEMENT

”Parcul de Aventură va oferi și mai multă distracție, și mai multă adrenalină. Celebrul bob suspendat ajunge și la Galați. Adică peste 1,5 kilometri de senzații tari și experiențe memorabile în mijlocul pădurii.

Mai mult, vom avea singura pistă din România cu sistem de frânare gravitațional, oferind experiențe de neuitat. În plus, tot în Parcul de Aventură, vom realiza și peste 7 kilometri de piste de biciclete, atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști, una dintre piste urmând să fie amenajată pentru competiții internaționale de mountain bike” , a transmis Costel Fotea, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Care este costul proiectului

Lucrările se vor realiza de o asociere de companii din România și Germania, care au expertiză pe acest domeniu. S-au mai ocupat și de pistele de bob suspendat de la Toplița și Cheile Grădiștei. Care este valoarea investiției? Se vor aloca din bugetul local 14, 5 milioane de lei,

”Valoarea investiției este de aproximativ 14,5 milioane de lei, iar lucrările vor fi efectuate de o asociere de firme cu experiență în acest domeniu, fiind cele care au amenajat pistele de bob suspendat de la Toplița și Cheile Grădiștei”, a mai specificat în aceeași postare președintele Consiliului Județean Galați.

ADVERTISEMENT

Parcul de Aventură ”EscapeLand” din Pădurea Gârboavele este unul dintre cele mai apreciate locuri de agrement din județul Galați și ar avea cele mai mici tarife din țară. Momentan, este compus din 15 trasee, tiroliene spectaculoase, scări și poduri interconectate între copaci.

ADVERTISEMENT