News

Parcurile din București închise. Ce amendă primești dacă nu respecți decizia. Suma este foarte mare

28.03.2020 | 15:33
Parcurile din Bucuresti inchise Ce amenda primesti daca nu respecti decizia Suma este foarte mare
ADVERTISEMENT

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat oficial închiderea tuturor parcurilor din București și amendarea celor care nu respectă această hotărâre.

Amenzi usturătoare pentru cei care intră în parcurile din București

Comitetul municipal pentru situații de urgență a decis vineri seară să închidă toate parcurile din București, începând cu 28 martie 2020, ora 14:00, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență. Cetățenii să înțeleagă că totul depinde de comportamentul nostru”, a declarat Bădulescu, conform hotnews.ro.

Viprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a menționat că persoanele care nu vor respecta decizia autorităților de a închide parcurile din București, va primi amenzi drastice. Sancțiunile încep de la 100 de lei și pot ajunge până la 5.000m de lei.

ADVERTISEMENT

România se apropie de scenariul 4

Inițial, închiderea parcurilor a fost luată în considerare doar la nivel declarativ de primarii sectoarelor din București, însă lipsa de respect a locuitorilor, care au ieșit în număr mare la plimbare în zilele călduroase de primăvară, a dus la această decizie radicală.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, crede că România va ajunge în scenariul 4 în câteva zile. Din acel moment, românii se pot aștepta nu doar la închiderea parcurilor, ci și la alte măsuri dure, precum cele luate în Italia sau Spania.

ADVERTISEMENT

România se apropie cu pași repezi de scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, acest lucru urmând să se întâmple în momentul în care pragul de 2.000 de infectați va fi atins și vor fi implementate o serie de măsuri suplimentare.

Noua etapă în care va intra România va presupune regândirea situației, iar asta ar presupune ca bolnavii de coronavirus cu forme ușoare să fie tratați la domiciliu. Scenariul 4 ar presupune, printre altele, ca sistemul de sănătate să fie copleșit de ritmul alert de îmbolnăviri cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat sțmbătă, 28 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.452 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 29 de persoane decedate și 139 vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

ADVERTISEMENT