Alegeri 2024

Parcurile din sectorul 2, în paragină. Reabilitarea propusă de Rareş Hopincă, în direct la “Sport şi Politică”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 a vorbit la "Sport și Politică" despre proiectele sale privind parcurile și spațiile de relaxare din sector.
04.06.2024 | 19:58
Parcurile din sectorul 2 in paragina Reabilitarea propusa de Rares Hopinca in direct la Sport si Politica
Rareş Hopincă are un plan de reabilitare a parcurilor din sectorul 2 Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă a vorbit despre cele două direcții pe care își propune să le urmeze pentru a soluționa problema spațiilor de relaxare din sector, dacă alegătorii îi vor acorda voturile necesare pentru a ocupa fotoliul de primar.

Parcurile din sectorul 2, în paragină. Reabilitarea propusă de Rareş Hopincă

Fostul prefect al Capitalei, actual candidat al alianței electorale PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a trecut în revistă starea parcurilor din sector și ce se poate face pentru a le readuce la nivelul de care au nevoie locuitorii din zonă.

ADVERTISEMENT

„Din păcate Sectorul 2 nu are un parc mare. Avem două direcții: parcurile existente nu arată bine, sunt degradate și au nevoie urgentă de lucrări.

Fie că vorbim de Parcul Național, fie că vorbim de Parcul Plumbuita, nu mai spun de Parcul Circului care sunt degradate și nu își mi fac funcțiunea de parc.

ADVERTISEMENT

Pentru că, v-am spus, locuiesc lângă Parcul Circului, vara dacă dă o rafală de vânt pin parc se ridică praful pentru că nu mai e pic de iarbă, aleile sunt degradate, nu își face funcțiunea de parc.

Prin urmare, reabilităm urgent toate parcurile și redăm funcțiunea lor de plămân al orașului. Pentru că astăzi nu își fac această funcțiune”, a declarat pentru FANATIK Rareș Hopincă.

ADVERTISEMENT

Unde poate fi construit un nou parc

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 a dezvăluit proiectul care va reprezenta cea de a doua direcție de acțiune ce are ca obiect extinderea spațiilor verzi și de relaxare din sector.

„Și doi, ne-am propus să construim un mare parc al sectorului, în zona Petricani, intersecția cu Fabrica de Glucoză, ca să poziționăm mai bine geografic proiectul, unde deja există Valea Saulei și există un teren domeniu public de aproximativ 10 hectare, ce s-a dezvoltat natural ca o microzonă naturală în proximitatea autostrăzii.

ADVERTISEMENT

Acea zonă trebuie protejată și o vom extinde tot cu spațiu verde, care va fi și protecție pentru această zonă naturală, dar va fi și zonă de relaxare pentru locuitorii din zonă.

Pentru că avem platforma Pipera unde există foarte multe facilități de birouri, dar se dezvoltă și segmentul rezidențial acolo, cu o viteză destul de mare.

Dacă și vizavi s-ar construi la fel de mult, vom bloca și acea zonă. Pentru că traficul va fi unul din ce în ce mai intens, mijloacele de transport în comun, oricât de mult le-am suplimenta, tot va fi dificil să preia tot fluxul.

Și atunci cred eu că primăria trebuie să intervină în acea zonă și să facă o mare zonă de spațiu verde, parc, relaxare”, a explicat Rareș Hopincă.

Sală Polivalentă în nordul Bucureștiului

Noul parc, a mai precizat fostul prefect al Capitalei pentru FANATIK, va fi gazda noii Săli Polivalente, extrem de necesară într-un oraș care se vede nevoit să trimită evenimentele sportive cu mulți spectatori la Cluj, Budapesta sau Belgrad.

„Și tot acolo ne propunem să facem și Sala Polivalentă din nordul Bucureștiului, în mijlocul acelui parc. Ar trebui să fie zonă de relaxare și de eveniment, de petrecere a timpului liber în nordul Bucureștiului.

Proiectul are la bază următoarea idee: fiind zonă preponderent de birouri, poți să faci evenimente sportive și culturale, mai ales în weekend, fără să deranjezi foarte mulți rezidenți din zonă.

Și atunci are foarte multă logică acest proiect. Mai ales că el poate fi foarte ușor conectat cu transportul în comun de oraș.

Și, până la urmă, trebuie s-o spunem pe aia dreaptă, Bucureștiul în 2024 nu are o sală polivalentă, noi suntem forțați să trimitem competițiile internaționale și chiar și cele naționale care ar avea mai mulți spectatori fie la Cluj, fie dacă nu la Budapesta pentru alte șanse nu ai. Sau la Belgrad, unde există o arenă absolut superbă”, a subliniat candidatul PSD-PNL.

Parcurile din sectorul 2, în paragină. Reabilitarea propusă de Rareş Hopincă, în direct la "Sport şi Politică"

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”