News

Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor din Capitală, închise din cauza avertizării de furtună. Anunțul Primăriei Sectorului 4

Din cauza avertizării de furtună, parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor din Capitală vor fi închise joi. Anunțul Primăriei Sectorului 4.
05.08.2021 | 17:06
Parcurile Lumea Copiilor si Oraselul Copiilor din Capitala inchise din cauza avertizarii de furtuna Anuntul Primariei Sectorului 4
Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor din Capitală, închise din cauza avertizării de furtună. Anunțul Primăriei Sectorului 4. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 4 a decis, joi, ca parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, să fie închise de la ora 17:00 până vineri dimineață la ora 06:00.

Măsura autorităților a fost luată din cauza avertizării de furtună emisă de ANM, care este în vigoare pentru majoritatea regiunilor, inclusiv în Capitală.

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 4 închide parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, din cauza avertizării de furtună

Oficialii Sectorului 4 din Capitală iau măsuri speciale de siguranță, în urma avertizării de vreme severă, emisă de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, începând de joi, de la ora 17:00 și până mâine vineri la ora 06:00, Primăria Sectorului 4 închide cele două parcuri pe care le administrează, Lumea Copiilor, respectiv Orășelul Copiilor.

ADVERTISEMENT

Motivarea deciziei este evitarea eventualelor accidentări ale persoanelor care se plimbă și se relaxează în cele două parcuri, cauzate de vremea severă.

”Astăzi, meteorologii au emis un cod portocaliu de vremea rea, cu vijelii şi rafale de vânt ce pot atinge 100 de km/oră, cu averse şi grindină de mari dimensiuni, valabil până mâine dimineaţă, la ora 06:00, interval în care sunt de evitat deplasările care nu sunt imperios necesare.

ADVERTISEMENT

În cazul în care întâmpinați totuşi dificultăţi cauzate de vremea rea, puteţi anunţa de îndată Primăria Sectorului 4, la numărul de urgenţă 021.9441”, anunță Primăria Sectorului 4, într-un comunicat.

Capitala și majoritatea județelor, sub cod portocaliu de furtuni violente

Conform ANM, un cod portocaliu de vremea rea, cu vijelii și rafale de vânt ce pot atinge 100 de km/oră, cu averse și grindină de mari dimeniuni, este valabil până vineri dimineață, la ora 06:00, interval în care sunt de evitat deplasările care nu sunt imperios necesare.

ADVERTISEMENT

”La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni”, anunță ANM.

Specialiștii anunță că, în urma ploilor, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

În Capitală, după o zi caniculară, orele amiezii și ale serii vin cu furtuni puternice. ANM anunță că cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, când vor fi posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

ADVERTISEMENT
Tags: