Sport

Parcursul de la Australian Open l-a convins pe Mats Wilander. Pe cine vede suedezul următorul lider WTA: „Va deveni prima rachetă a lumii”

Una dintre semifinalistele de la Australian Open l-a convins pe Mats Wilander. Fostul tenismen suedez a dezvăluit cine va fi următorul lider WTA.
26.01.2023 | 16:40
Parcursul de la Australian Open la convins pe Mats Wilander Pe cine vede suedezul urmatorul lider WTA Va deveni prima racheta a lumii
Elena Rybakina va fi viitorul număr 1 WTA în opinia lui Mats Wilander. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Mats Wilander, fostul tenismen din Suedia, actualmente analist Eurosport, s-a lămurit în privința viitorului lider WTA după ce a urmărit cu atenție meciurile de la Australian Open. Suedezul este convins că Elena Rybakina, semifinalistă în primul Mare Șlem al anului, va urca în viitorul apropiat pe prima poziție în lume.

Elena Rybakina l-a convins pe Mats Wilander

Elena Rybakina își consolidează sezonul excelent parcurs în stagiunea precedentă, când a reușit să câștige trofeul de la Wimbledon. Este primul trofeu de Mare Șlem din palmares pentru jucătoarea din Kazakhstan, care în drum spre trofeu, a trecut de Simona Halep în semifinale.

ADVERTISEMENT

Locul 25 în ierarhia WTA, Elena Rybakina are un start lansat de sezon, reușind să atingă semifinalele la Australian Open, după ce a trecut pe rând de Cocciaretto, Juvan, Collins, Swiatek și Ostapenko. În penultimul act, campioana de pe iarba londoneză o va înfrunta pe Victoria Azarenka (24 WTA). Partida va avea loc mâine, 26 ianuarie, ora 10:30 pe arena principală de la Melbourne.

Mats Wilander a urmărit îndeaproape jocul și parcursul Elenei Rybakina, fiind convins că sportiva cu origini rusești va deveni noul lider în clasament. Analistul suedez a scos în evidență jocul solid arătat de Elena Rybakina la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Mats Wilander o vede pe Elena Rybakina viitorul lider WTA: „Are cel mai bun serviciu din circuit”

În finala de la All England Club, Elena Rybakina a învins-o în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-2 pe Ons Jabeur. „A jucat superb în finala de la Wimbledon. Toată atenția a fost îndreptată spre Ons Jabeur, iar Elena a profitat de acest lucru cu înțelepciune.

Mi-a plăcut cât de modestă și-a sărbătorit victoria. Desigur, atunci nu se dădeau puncte în clasament, dar într-o bună zi va intra în Top 10, Top 5, va deveni a doua sau chiar prima rachetă a lumii.

ADVERTISEMENT

Are un joc foarte puternic și probabil cel mai bun serviciu din circuit”, a spus Mats Wilander, potrivit Eurosport. În cele cinci partide câștigate la Australian Open, Elena Rybakina a servit 35 de ași, fiind una dintre cele mai bune jucătoare din circuit pe propriul serviciu.

Elena Rybakina mai are multe de demonstrat: „Nu sunt la apogeul carierei mele”

Elena Rybakina va lupta pentru un loc în marea finală împotriva Victoriei Azarenka. Sportiva din Belarus a revenit după o pauză de 10 ani în semifinalele turneului de la Australian Open pe care îl câștiga în 2013. Cele două semifinaliste s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, iar victoria a mers de partea Elenei Rybakina, care s-a impus la Indian Wells 2022, scor 6-3, 6-4.

ADVERTISEMENT

După ce a eliminat-o pe Jelena Ostapenko și s-a calificat în semifinale, Elena Rybakina a precizat că nu are parte de foarte multă susținere din partea sponsorilor. Totodată, sportiva în vârstă de 23 de ani consideră că perioada de la câștigarea Wimbledonului și performanța din acest an de la Australian Open nu reprezintă apogeul carierei sale.

„Vreau să spun că, desigur, aș putea obține mai mult sprijin, dar cred că, în această etapă a carierei mele, nu sunt oarecum la început. Dar mai cred și că nu sunt la apogeul carierei mele și cred că mai am mulți ani în față.

Cred că totul este în viitor și vom vedea cum va fi. Sunt foarte fericită că sunt pentru prima dată în semifinale aici. Desigur, am fost emoționată, mai ales în ultimul meci. Sunt foarte bucuroasă că mi-am gestionat emoțiile și am jucat foarte bine”, a spus Elena Rybakina.

Elena Rybakina luptă pentru a deveni numărul 1 WTA: „Pot învinge pe oricine”

Elena Rybakina a recunoscut că principala sa armă este serviciul și a precizat că la un moment dat poate ajunge pe prima poziție în circuitul WTA. „Nu știu dacă am cel mai bun serviciu din lume, dar dacă mă gândesc la serviciul meu, presupun că am unul dintre cele mai rapide servicii din circuit.

Sunt deja liderul așilor de un sezon, așa că îmi este clar că este unul dintre punctele mele forte, principala mea armă. Dar mai sunt și alte fete care servesc foarte bine, așa că nu știu. Momentan sunt mulțumită de serviciul meu, mai ales săptămâna aceasta. 

Este clar că am acumulat multă experiență în ultimele douăsprezece luni, mai ales după Wimbledon. Cred că am multă experiență, ceea ce m-a ajutat să fac o pregătire grozavă cu echipa mea în ultimele luni. Nu știu dacă într-o zi voi deveni numărul 1 în lume, momentan cred că trebuie să continui să îmbunătățesc multe aspecte ale jocului meu.

Există jucătoare grozave acolo, toate adversarele sunt cu adevărat tari, așa că văd că mai trebuie să îmbunătățesc multe lucruri. Dar dacă performez așa cum am făcut săptămâna aceasta, cu acest nivel de consistență, aș spune că pot fi numărul 1, pot învinge pe oricine, dar acum trebuie să găsesc această consistență”, a declarat pe larg Elena Rybakina.

ADVERTISEMENT