News

Pare inutilă şi toţi fumătorii o aruncă. La ce foloseşte, de fapt, ENERVANTA FOLIE din pachetul de ţigări

De fiecare dată cînd desfac un pachet de ţigări, fumătorii se enervează. Şi asta din cauza micuţei şi aparent inutilei folii de aluminiu, insă puţini ştiu la ce foloseşte aceasta....
08.04.2016 | 13:46

De fiecare dată cînd desfac un pachet de ţigări, fumătorii se enervează. Şi asta din cauza micuţei şi aparent inutilei folii de aluminiu, insă puţini ştiu la ce foloseşte aceasta.

Ei bine, explicaţia este cât se poate de simplă, iar enervanta folie nu este deloc inutilă, aşa cum ar putea părea. Pe de o parte, aceasta are rolul de a proteja ţigările de umezeală, ajutându-le, totodată, să îşi păstreze aroma.

Făcând un scurt istoric, tutunul e originar din America de Sud, însă astăzi se cultivă în toată lumea. Muncitorii culeg mai întâi frunzele din partea de jos a plantei şi revin săptămînal pentru a culege alte 2-3 frunze. După ce se recoltează, frunzele verzi se pun la uscat. Urmează balotarea şi, implicit, drumul către fabrică. Acolo, tutunul este tratat pentru a-şi păstra elasticitatea. Frunzele sunt trecute printr-o baie de aburi. Apoi sunt trecute printr-un cilindru, unde are loc procesul de “sosare”, realizat pentru îmbunătăţirea calităţii. Următoarea fază constă în eliminarea corpurilor străine. A doua etapă este procesarea. După finalizarea celor două procese, tutunul ajunge să fie depozitat în containere personalizate în funcţie de tipul acestuia. Tutunul ajunge în utilajul de confecţionare şi este preluat de o bandă transportoare cu vaccum şi înfăşurat în foiţa de confectionare, formând astfel un şnur. Urmează procesul de tăiere, o baghetă având lungimea a două ţigări. După introducerea hîrtiei de filtru, bagheta se taie pe jumătate, rezultînd două ţigări. Drumul tutunului către consumator continuă cu etapa de împachetare. Se aplică şi firul de rupere, pentru deschiderea uşoară a foliei protectoare.

Nu aruncaţi foliile! Puteţi face bani frumoşi cu ele!

Fumătorii nu au idee că prin aruncarea pachetelor de ţigări pierd cel puţin 500 de euro. Mai precis, totul constă în foliile aurii şi argintii. Astfel, în Belgrad foliile pachetelor de ţigări se vînd cu peste 100 de euro pe kilogram. Iar în Kragujevac, tot în Serbia, un kilogram de folii se vinde cu minim 160 de euro, suma totală putând ajunge pînă la 500 de euro kilogramul!

Tags: