Sport

Părerile din handbalul românesc după victoria cu Senegal: “Hai să vedem cum o să fie cu o echipă care nu ne lasă să jucăm!” Previziuni despre Muntenegru

01.12.2019 | 13:40
Parerile din handbalul romanesc dupa victoria cu Senegal Hai sa vedem cum o sa fie cu o echipa care nu ne lasa sa jucam Previziuni despre Muntenegru
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României, umilită în primul meci de la Mondialul Japonia, scor 16-31 cu Spania, și-a revenit în a doua partidă din Grupa C. Conduse excelent din teren de Cristina Neagu, elevele lui Tomas Ryde au trecut de Senegal, scor 29-24, și au luat o gură importantă de oxigen în perspectiva meciurilor viitoare. Oamenii de handbal din țară au apreciat succesul cu Senegal, însă așteaptă să vadă cum se comportă tricolorele într-un meci cu o adversară redutabilă.

Părerile din handbalul românesc după victoria cu Senegal: ”Hai să vedem cum o să fie cu o echipă care nu ne lasă să jucăm!”

La unison, toată lumea a fost de acord asupra faptului că naționala depinde de forma Cristinei Neagu. Și contra Senegalului, cu cele 13 goluri marcate, jucătoarea de la CSM București a tras echipa după ea în momentele dificile. Extrem de critic după eșecul cu Spania, Viorel Mazilu, fost jucător la Steaua și echipa națională, a remarcat îmbunătățirea jocului naționalei, însă remarcă și valoarea adversarei.

ADVERTISEMENT

”Față de meciul cu Spania, fetele au jucat mult mai bine. S-a văzut că își doresc victoria. Senegal e o echipă mediocră și ne-au lăsat mult timp de gândire. E importantă această victorie în perspectiva luptei pentru calificare mai departe la turneu, dar și la Olimpiadă. Astăzi, Perianu a știut să țină de minge. Nu a mai tras aiurea la poartă. Repet însă: am avut timp de gândire.

Adversarele ne-au permis acest lucru. Senegalul nu a avut forță să ne bată. Și dacă ne egalau, nu cred că puteau azi să ne bată. Fără Neagu, e greu, și dacă e accidentată demonstrează că știe foarte bine acest sport. A fost cea mai bună.” a spus Mazilu.

ADVERTISEMENT

Previziuni despre Muntenegru: ”Nu o să se compare cu meciul contra Senegalului”

Bogdan Voina, un alt fost component al celor de la Steaua, a remarcat ascensiune româncelor față de eșecul cu Spania, însă trage un semnal de alarmă înainte de meciurile tari din această grupă, cum ar fi cel cu Muntenegru. ”Este un rezultat important pentru echipa noastră. Ca și concluzii, suntem dependenți de Cristina Neagu. A marcat când trebuia, cred că îi datorăm această victoria. Atitudinea a fost pozitivă, deși ne-am chinuit. 

Meciul cu Muntenegru nu o să se compare cu cele precedente. În fața noastră va sta un adversar mult mai bun. Nu le-am văzut până acum. Știu că au avut probleme cu Senegal și Kazahstan, însă au în lot jucătoare extrem de valoroase, multe dintre ele evoluând în Liga Campionilor la echipe foarte puternice.”, a spus Voina la Digisport.

ADVERTISEMENT