News

Părintele Constantin Necula, mesaj în Joia Mare: “Când avem oameni intubați, poate înțelegem de ce ar trebui să postim”

29.04.2021 | 21:37
Parintele Constantin Necula mesaj in Joia Mare Cand avem oameni intubati poate intelegem de ce ar trebui sa postim
ADVERTISEMENT

Părintele Constantin Necula, un personaj foarte prezent în spațiul public, a oferit, la TVR 1, un mesaj interesant în Joia Mare, declarând: “acum, când avem oameni intubați, poate ar trebui să înțelegem de ce e important să postim, haideți să postim pentru ei”.

Anul trecut, în pragul sărbătorilor pascale, cunoscutul preot din Sibiu i-a rugat pe credincioși să stea în case, în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

O serie de tradiții și obiceiuri sunt asociate cu ziua de joi în Săptămâna Mare, mai multe evenimente fundamentale pentru creștinism întâmplându-se în această zi dinainte de răstignirea Mântuitorului.

Preotul Necula, mesaj în Joia Mare: “Când avem oameni intubați la ATI, poate înțelegem de ce este bine să postim”

Ionuț Cristache: “Pentru cei care spun că nu au avut timp să postească, e timpul pierdut?”

Părintele Necula: “E o progresie mare postul, dar este timp și acum, mereu este timp de pocăință. Îi rog să priceapă de unde vine acest mecanism de rezistență a Bisericii împotriva dărâmării lumilor din jur.”

ADVERTISEMENT

Ionuț Cristache: “Cât de important e postul acum?”

Părintele Necula: “În situația în care aveam oameni intubați, poate înțelegem de ce e important să postim, haideți să postim pentru ei. Cei care sunt acum în linia întâi au postit fără să meargă acasă la ai lor, eu cred că un profesionist este în stare de post tot timpul.

Toți când vrem să fim profesioniști suntem niște postitori destoinici, motivația este adâncul inimii noastre. Cei mai mari profesori ai mei nu erau motivați de salarizare, ci de profesiunea lor pe care o iubeau, chiar cu prețul vieții.

ADVERTISEMENT

Într-o societate în care unii confundă părerea cu opinia, credem că fără dogme suntem liberi, dimpotrivă. Acolo unde există monofazism, apare dictatura și suntem pierduți.”

Ionuț Cristache: “După acest an cred că putem să concluzionăm că disperarea i-a adus pe mulți pe calea bisericii din nou.”

ADVERTISEMENT

Părintele Necula: “Cred că frica care nu s-a transformat în disperare tocmai pentru ce a făcut biserica.

Eu cred foarte mult în opinia că tata care era frizer era tot membru al bisericii, nu trebuia să fie preot. Toți ceilalți care își fac datoria, toți ceilalți care spun adevărul sunt creștini, o televiziune care își face treaba este una creștină.

În Joia Mare asta s-a autofundamentat, Hristos nu ne-a oferit un simbol, nu ne-a spus că ‘acesta este posibil să fie trupul meu’, a zis ‘acesta este trupul meu’.

Mâine vom vedea că vinovat pentru toate este Dumnezeu, oferindu-i un scuipat pe față, aceasta este dimensiunea umanității. Întrebarea ‘de ce?’ nu se poate lipi de Dumnezeu.

Depindem de medici, pastile, aparate, dar când ele nu mai sunt prelungiri ale vieții, trecem într-o altă parte și facem o candidatură la nemurire, asta am învățat anul acesta.”

ADVERTISEMENT