News

Părintele Francisc Doboș, mesaj ferm pentru credincioși: „Nu confundați aghiasma cu vaccinul anti-Covid!”

06.01.2021 | 19:40
Parintele Francisc Dobos mesaj ferm pentru credinciosi Nu confundati aghiasma cu vaccinul antiCovid
ADVERTISEMENT

Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice din România, atrage atenția, prntr-un mesaj publicat recent în mediul online, că aghiasma și vaccinul anti-Covid nu trebuie confundate, chiar dacă pot fi administrate simultan.

Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva Covidului”, susține preotul care slujește la Catedrala Sfântul Iosif din București. Într-o postare anterioară, acesta afirma că poartă masca de protecție din iubire faţă de aproapele său.

ADVERTISEMENT

Să nu port mască şi să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganţă spirituală destul de mare”, spunea părintele.

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice îndeamnă credincioșii să nu confunde aghiasma cu vaccinul anti-Covid

Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați.

Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a scris părintele Francisc Doboș, pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate?”

Într-un alt mesaj transmis recent, fostul purtător de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice din România dezvăluia că poartă masca de protecție și respectă toate măsurile impuse în contextul pandemiei Covid-19 din iubire față de aproapele său.

Știm cum se transmite un virus. Noi ne dăm seama că există unele măsuri, pe care, cu mintea şi cu ştiinţa, există modalităţi prin care putem încerca să împiedicăm.

ADVERTISEMENT

A purta mască nu este despre mine, port mască din iubire faţă de aproapele. Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate?

Purtând mască, eu încerc să-i protejez pe oamenii cu care intru în contact. Să nu port mască şi să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganţă spirituală destul de mare.

ADVERTISEMENT

Este ca şi cum îl ispitesc pe Dumnezeu. Masca, spălatul pe mâini, nu sunt doar instrumente umane, sunt şi de natură spirituală, pentru că implică iubirea şi răbdarea mea faţă de aproape”, spunea  Francisc Doboș.

ADVERTISEMENT