Life

Părintele Necula, cele zece pilde pentru o viață fericită: „Invidia se naște din neputință”

Părintele Constantin Necula a oferit 10 sfaturi pentru o viață fericită. Explicațiile unuia dintre cei mai iubiți preoți.
29.04.2023 | 22:08
Parintele Necula cele zece pilde pentru o viata fericita Invidia se naste din neputinta
Zece sfaturi pentru un suflet veșnic tânăr, oferite de părintele Necula. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai iubiți preoți de la noi din țară, a oferit 10 sfaturi pentru o viața lungă, liniștită și fericită. Preotul este cunoscut pentru pildele sale pe care le oferă în timpul slujbelor.

Părintele Constantin Necula, 10 pilde pentru o viață liniștită

Părintele Necula este unul dintre cei mai iubiți reprezentați ai Bisericii de la noi din țară. De-a lungului timpului, a oferit sfaturi prețioase pentru credincioși. A explicat, de pildă, care este, de fapt, cel mai mare păcat pe care îl poți face în postul Paștelui.

ADVERTISEMENT

Printre altele, părintele Necula a dat credincioșilor 10 pilde pe care ar fi bine să le urmeze pentru o viață în care bătrânețea să nu fie decât un cuvânt. Preotul a afirmat că a fi ortodox nu este un defect, iar apropierea de Dumnezeu va conduce la un trai liniștit și fericit.

Acestea sunt sfaturile oferite de părintele Necula: „Stați lângă Hristos! Aceasta este libertatea. A fi ortodox nu e un handicap, nu e o dezicere. A fi liber în Hristos înseamnă a dărui cu zâmbetul pe buze!

ADVERTISEMENT

În general, atunci când te schimbi, îți cresc aripi. Depinde, însă, unde zbori cu ele. 

Dincolo de cuvintele noastre este Biserica. Hristos e lângă noi, e colegul nostru de bancă, cel cu care frângem sandvișul pe care nu-l avem, cu care reușim la examenele pe care nu le luăm… Cel mai important examen din viață este Hristos!

Invidia se naște din neputința de a recunoaște că vrei mai mult. Recunoașteți că vreți mai mult și trageți mai tare! Și fiți ‘invidioși’ pe Hristos, pe sfinți: ‘Ce frumoasă-i Maica Domnului! Vreau să fiu ca ea!’, ‘Ce frumoasă-i Sfânta Parascheva, vreau să fiu ca ea!’”.

ADVERTISEMENT

„Oamenii au nevoie să înțeleagă, au nevoie să le explicați!”

În plus, părintele Necula a explicat că oamenii nu trebuie să fie forțați să creadă în Dumnezeu, ci este necesar să le fie oferite toate informațiile de care au nevoie pentru a avea încredere. „Încercați să nu trageți de oameni spre credință, asta-i important! Oamenii au nevoie să înțeleagă, au nevoie să le explicați! Fiți oameni! Noi nu suntem sfinți, altfel am fi pictați în biserică, pe pereți, nu ne-am afla aici…

Încercați să le spuneți celorlalți cât de importantă este credința, dar fără să vă bateți cu cărămida pe piept pentru asta! Încercați să nu transformați Biblia în ‘aparat de decapitare’ pentru ceilalți. Oferiți-le șansa de a vedea ce este Biblia, nu ceea ce interpretează cineva din ea.

ADVERTISEMENT

Când aveți senzația că v-ați îndepărtat de Dumnezeu, e simplu: mergeți după Hristos! Făceți-I cu mâna și El o să vă vadă! De fiecare dată, Hristos este acolo! Nu ați remarcat că în toate icoanele ortodoxe Hristos este doar cu fața la noi?”.

Părintele Constantin Necula, despre emoții: „Învățați să înțelegeți că e important să vă trăiți viețile”

Totodată, părintele Necula a dezvăluit ce impact pozitiv pot avea emoțiile și a spus ce este, din punctul său vedere, fericirea. „Nu renunțați la a avea emoții atunci când aveți ceva de făcut, ci transferați emoția în a face bine ceea ce aveți de făcut. Învățați să înțelegeți că e important să vă trăiți viețile. Înfruntați emoțiile și Hristos nu va sta cu spatele la voi niciodată! Viața noastră e făcută să biruim!

Îmbunați-vă inima, înmuiați-o, ca în ea să poată locui Hristos!

Un creștin plictisit e un creștin ratat. Fiți mai apropiați de lucrurile cu adevărat importante! Când vă plictisește ceva, schimbați direcția de dezvoltare!

Mă întreabă multă lume: ‘Părinte, sunteți fericit?’ Eu sunt creștin, deci nu pot fi decât fericit. Creștinul e acela care împlinește fericirile! Preoția este o stare de fericire, uneori grea, amară, dar cine trăiește cu Hristos nu poate fi decât fericit, pentru că nu e fericirea omului, ci este Fericirea deplină’’, a spus preotul, conform doxologia.ro.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prințul Harry și Meghan ascund un mare secret. Martorii vorbesc
Prințul Harry și Meghan ascund un mare secret. Martorii vorbesc
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni