News

Părinții, amendați dacă nu își trimit copiii la scoală în septembrie. În ce țară s-a luat decizia drastică

30.06.2020 | 07:40
Parintii amendati daca nu isi trimit copiii la scoala in septembrie In ce tara sa luat decizia drastica
ADVERTISEMENT

O țară importantă din Europa a luat măsura ca părinții care nu își trimit copiii la scoală în septembrie să fie amendați.

Cu excepția cazurilor în care există un motiv întemeiat, cetățenii din Marea Britanie care refuză să-și trimită copiii la școală în septembrie vor primi sancțiuni drastice.

ADVERTISEMENT

Cum era de anticipat într-o perioadă de pandemie, cu sute de mii de bolnavi și zeci de mii de morți, au existat multe voci care au criticat decizia autorităților britanice.

Părinții vor fi amendați dacă nu își trimit copiii la scoală într-o țară din Europa

Părinții din Marea Britanie care nu vor fi de acord să-și retrimită copiii la școală în luna septembrie vor fi amendați, a anunțat ministrul Educației Gavin Williamson, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Cu excepția cazului în care există un motiv bun pentru absență, vom impune amenzi părinților care decid să nu își trimită copiii la școală”, a declarat ministrul britanic al Educației, Gavin Williamson.

Sindicatele din Educație existente în Regat consideră măsura guvernanților ca fiind una nepotrivită, dată fiind situația prin care a trecut țara în timpul epidemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Totodată, directorii de școli apreciază că sancționarea părinților nu este o soluție potrivită. Această “amenințare” a fost aspru criticată și de o organizație caritabilă, ei sugerând introducerea unei ”perioade de tranziție” la începutul școlii.

Care este reacția părinților după legea Guvernului

Majoritatea părinților chestionați pe acest subiect au considerat că amenzile date nu sunt măsurile potrivite. Unii chiar au criticat Guvernul pentru gestionarea crizei din Educație.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții și eu pot sancționa școala pentru că nu s-au făcut lecții de la începutul carantinei”, a spus un părinte a cărui fiică a avut un singur curs online, de 30 de minute.

“Sunt un părinte care s-a străduit să continue să lucreze de acasă și, timp de patru luni, să se ocupe și de educația copilului, tot ce auzim de la ministrul Educație este amenințarea că vom fi amendați”, a declarat un alt părinte.

“Sunt de acord cu întoarcerea copiilor la școală. Nu sunt un fan al părinților care și-au retras copiii de la școală”, a declarat un părinte, adăugând că această „amendă este o glumă”.

ADVERTISEMENT