News

Părinții au acces în școli, la festivitățile care marchează începutul noului an școlar. Sorin Cîmpeanu dezminte o știre falsă

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, dezminte o știre falsă apărută pe rețelele de socializare și spune că luni, 5 septembrie, părinții au acces în școli, la festivitățile de început al noului an școlar.
02.09.2022 | 17:57
Parintii au acces in scoli la festivitatile care marcheaza inceputul noului an scolar Sorin Cimpeanu dezminte o stire falsa
Părinții pot intra luni în școlile și grădinițele din țară. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Peste 2 milioane de copii sunt așteptați luni să intre pe porțile celor aproape 18 mii de unități școlare din țară. Alături de ei vor fi și părinții, bunicii, prietenii și alte rude.

Părinții pot intra luni în școlile și grădinițele din țară. Ministrul Sorin Cîmpeanu dezminte o știre falsă apărută în online

În ultimele ore, pe rețelele de socializare a apărut informația că Ministerul Educației ar fi emis o decizie restrictivă, conform căreia rudele elevilor ar avea interzis accesul în unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj de ultim moment, pe care îl începe cu hashtagul #CombatemFakeNews, ministrul Sorin Cîmpeanu dezminte această ”știre falsă”.

El precizează că ”Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, conform Edupedu.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că, în ultimele ore, o serie de mesaje ale unui influencer s-au distribuit masiv în spațiul online.

În aceste mesaje se preciza faptul că la o grădiniță din Sectorul 3 al Capitalei părinții ar fi primit indicații că nu au voie să însoțească copiii în incinta unității.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu: ”Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor”

Într-un alt mesaj postat pe contul său de Facebook, Sorin Cîmpeanu scrie că luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România cu ocazia începutului noului an școlar.

”După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

ADVERTISEMENT

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev.
#ScoalaDeschisa”, precizează ministrul.

Tot vineri, Ministerul Sănătății a transmis recomandări privind igiena în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de Covid-19 și al intrării în sezonul gripal.

ADVERTISEMENT