News

Părinţii Raisei, fetiţa ucisă de vărul de 15 ani, au fost decăzuţi din drepturi. Fiul lor de 4 ani a fost luat în plasament de urgenţă

Părinții Raisei, copila ucisă de vârul în vârstă de 15 ani, au fost decăzuți din drepturile părintești. Protecția Copilului l-a luat în plasament de urgență pe fiul lor.
30.05.2024 | 16:22
Parintii Raisei fetita ucisa de varul de 15 ani au fost decazuti din drepturi Fiul lor de 4 ani a fost luat in plasament de urgenta
Părinţii Raisei, fetiţa ucisă de vărul de 15 ani, au fost decăzuţi din drepturile părinteşti. Fiul lor de 4 ani a fost luat în plasament de urgenţă
ADVERTISEMENT

Copila în vârstă de 2 ani și 5 luni a fost ucisă în urmă cu mai multe zile de către vărul său, un adolescent în vârstă de 15 ani. Inițial, părinții spuneau că cel mai probabil crima a fost comisă de cămătarii la care oamenii ar avea datorii.

Părinţii Raisei, fetiţa ucisă de vărul de 15 ani, au fost decăzuţi din drepturile părinteşti

Realitatea a fost cu totul alta, astfel că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj i-a decăzut pe aceștia din drepturi. Mai mult, DGASPC Dolj a instituit măsura plasamentului de urgență pentru fratele de patru ani al Raisei.

ADVERTISEMENT

Conform purtătorului de cuvânt al instituției, Monica Stuparu, cazul fetiței nu se afla în atenția DGASPC înainte de această tragedie. Cu toate acestea, se cunoaște faptul că mama fetei era la muncă în străinătate, iar copila a rămas în grija unor oameni care nu aveau dreptul să o îngrijească, conform Agerpres.

“Ne-am autosesizat în urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi am efectuat o anchetă în regim de urgenţă. Am constatat că la acea adresă locuieşte un minor de 4 ani care a fost preluat în sistem, instituindu-se măsura plasamentului în regim de urgenţă pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Am luat această decizie pentru că minorul nu se afla în prezenţa unui reprezentant legal, iar persoanele care îl aveau în îngrijire nu aveau delegarea autorităţii părinteşti: mama lui se afla în străinătate, iar paternitatea era nerecunoscută.

În prezent, copilul beneficiază de măsura plasamentului în regim de urgenţă, iar cazul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de menţinere a acestei măsuri. Copilul beneficiază de servicii specifice, va fi inclus într-un program de consiliere psihologică şi i se va acorda tot sprijinul şi toată atenţia de care are nevoie”, a declarat reprezentantul DGASPC Dolj.

ADVERTISEMENT

Cazul Raisei, fata ucisă de verișor, a șocat opinia publică din România

Se pare că femeia locuiește alături de un bărbat despre care nu se știe dacă e tatăl biologic al copiilor, însă acesta și-a pierdut, de asemenea, dreptul de a avea grijă de copilul de 4 ani. “Ulterior se va încerca reintegrarea copilului în familie, dar demersurile sunt de durată.

Deocamdată, trebuie să ne asigurăm că minorul este bine, că beneficiază de un mediu protectiv, stabil şi că nu va fi expus niciunui risc, motiv pentru care va rămâne sub măsura de plasament în cadrul instituţiei noastre“, a completat Monica Stuparu.

ADVERTISEMENT

Raisa avea doar doi ani și cinci luni și locuia în comuna Breasta. A fost ucisă de verișorul ei cu mai multe lovituri de cuțit. Criminalul, pe numele său Codreanu Nicolas Masi, a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Copila dispăruse de acasă și a fost căutată timp de 24 de ore, după care a fost găsită moartă la câteva sute de metri de locuința părinților. Nimeni nu s-a gândit că ucigașul poate fi chiar o rudă, însă realitatea a dat toată ancheta peste cap.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”