News

Părinții vor ca măștile elevilor să fie oferite gratuit de autorități. Ce spun despre măsurile din școli

Părinții elevilor vor ca măștile de protecție să fie oferite de autorități, la începerea școlii. FANATIK vă spune ce părere au despre noile măsuri.
25.08.2021 | 20:23
Parintii vor ca mastile elevilor sa fie oferite gratuit de autoritati Ce spun despre masurile din scoli
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a anunțat că masca de protecție va fi în continuare obligatorie în școli. Mai mult, singurele tipuri de măști admise sunt cele medicinale.

Astfel, nu vor mai fi permise măștile reutilizabile, din material textil. Acest lucru presupune o cheltuială suplimentară pentru părinți.

ADVERTISEMENT

Părinții vor ca măștile elevilor să fie oferite gratuit de autorități. Ce spun despre măsurile din școli

Gabriel Chicioreanu, secretarul general al Federației Asociațiilor de Părinți, a transmis că instituția este de acord cu noile măsuri. În schimb, acesta a subliniat că măștile de protecție trebuie să fie furnizate de autorități.

„Este nevoie de susținerea familiilor prin achiziția acestor măști de către unitățile școlare sau de către autoritățile locale și puse la dispoziția copiilor la intrarea în sălile de clasă. Cu atât mai mult cu cât un copil are nevoie de două măști zilnic,” a spus secretarul general al Federației Asociațiilor de Părinți, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

El a explicat că acest fel de măști nu poate fi purtat pentru mai mult de trei sau patru ore. Copiii au nevoie de o mască pentru drumul către școală, una pe care s-o poarte la ore și alta pentru întoarcerea acasă.

„Suntem de acord cu această decizie, având în vedere că pe piață au apărut și măști din materiale textile care nu oferă siguranță la transmiterea Sars-Cov2”, a mai transmis Gabriel Chicioreanu.

ADVERTISEMENT

„Este important, așa cum am susținut și în primăvară și anul trecut în toamnă, ca autoritățile locale să susțină familiile, pentru că vor fi niște costuri suplimentare, mai ales pentru familiile din mediul rural sau pentru cele nevoiașe,” a adăugat.

Secretarul general al Federației Asociațiilor de Părinți a mai declarat că, în zilele precedente, a fost distribuit în rândul părinților un chestionar cu privire la siguranța sanitară a elevilor în școli. Un procent de 78-79% a fost de părere că școala este un mediu sigur.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri se vor aplica în școli

Sorin Cîmpeanu a explicat că masca de protecție va fi obligatorie în școli, chiar dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Ministrul Educației a explicat și că sunt luate în calcul mai multe șcenarii.

Astfel, el a explicat că, în cazul în care sunt îmbolnăviri, se ia în calcul ca elevii nevaccinați să treacă în online. Cei care s-au vaccinat vor putea să vină în continuare la școală.

Normele de distanțare și igienă rămân și ele în vigoare. În plus, vor exista discuții cu părinții pe tema testării și vaccinării elevilor, întrucât în trecut s-au opus vehement.

ADVERTISEMENT