News

Părinții vorbesc despre copiii infectați cu noul coronavirus. Cu toții aduc vorba despre aceleași simptome:”Arăta ca un zombie”

29.04.2020 | 19:10
Parintii vorbesc despre copiii infectati cu noul coronavirus Cu totii aduc vorba despre aceleasi simptomeArata ca un zombie
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți părinți au vorbit despre momentele dificile prin care au trecut copiii lor, infectați cu noul coronavirus, și spun că aceștia au avut simptome aticipe celor dezvoltate de adulți

Copiii infectați cu noul coronavirus au simptome diferite de cele ale adulților

Părinții vorbesc despre întâmplările prin care au trecut după ce copiii lor s-au infectat cu noul coronavirus și spun că cei mici au suferit de sindrom inflamator, ca urmare a bolii COVID-19, notează DailyMail.

ADVERTISEMENT

Gemma Brown, din Worcestershire, Marea Britanie, a povestit cum fiul ei, de doar doi ani, a fost internat luna trecută la spital, chiar de ziua lui, după ce a avut o temperatură de peste 40 de grade, iar iritațiile de pe corp au început să se înnegrească.

Doctorii au fost șocați la început, dar un specialist l-a diagnosticat ulterior cu boala Kawasaki, o afecțiune rară a sindromului de șoc toxic, ce face ca sistemul imunitar să atace propriile organe.

ADVERTISEMENT

“Am cerut să fie testat, aveam o presimțire că exista o legătură între COVID-19 și Kawasaki. Ambele afecțiuni atacă sistemul imunitar, iar toată familia a avut anumite simptome specifice infecției cu coronavirus înainte ca Bertie să se îmbolnăvească”, spune mama copilului.

Drama părinților care nu și-au putut testa copiii

Din fericire, starea copilui s-a ameliorat, iar acum este acasă, alături de familie.

Bertie Brow, internat în spital cu sindom de șoc toxic
Bertie Brow, internat în spital cu sindom de șoc toxic. Sursa foto: DailyMail

“Slavă Domnului că este bine acum și a venit acasă, chiar dacă încă primește aspirină pentru a preveni cheagurile de sânge”, a mai adăugat Gemma.

ADVERTISEMENT

Femeia spune că era sigură că fiul ei era infectat cu noul coronavirus, însă nu i s-a făcut testul, fiind diagnosticat în schimb cu boala Kawasaki.

Melanie Cook, o altă mamă de 38 de ani din Gypsyville, Hull, a spus că fiul ei a fost infectat cu coronavirus după ce a observat mai multe simptome la acesta, la jumătatea lunii mari.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune că este “110% sigură” că ochii roșii, episoadele de vomă și oboseala, simptome pe care fiul său le-a avut, au fost semne clare de infecție COVID-19, cu toate că cel mic a primit diagnosticul de conjunctivită, fără a i se face testul pentru COVID-19.

Melanie Cook, alături de fiul ei de 21 de luni
Melanie Cook, alături de fiul ei de 21 de luni. Sursa foto: DailyMail

Sabrina și Steve Legge, din Bath, Somerset, au rămas șocați când au văzut că fii lor, Dylan (16 ani) și Colston (14 ani), au dezvolat sindromul inflamator ca urmare a degradării stării de sănătate, bășici pe limbă, diaree și dureri în zona pieptului.

Nu știu dacă cei doi au fost infectați cu noul coronavirus, întrucât medicii au refuzat să îi testeze.

Și Chloe Knight, o mamă de doar 22 de ani din Edinburgh, spune că fiul ei, Freddie, “arăta ca un zombie” după ce a fost diagnosticat cu boala Kawasaki în luna martie.

Freddie Knight, diagnosticat cu boala Kawasaki
Freddie Knight, diagnosticat cu boala Kawasaki. Sursa foto: DailyMail

Analizele au arătat că valvele inimii sale erau inflamate, după ce a fost dus la spital ca urmare a unor iritații pe corp, ochi roșii și pierderea poftei de mâncare. La fel ca ceilalți părinți, mama micuțului spune că i-a fost refuzată cererea de a-i face lui Freddie testul pentru COVID-19.

Copil de 13 ani, conectat la ventilator

Lewis Greig, un adolescent de 13 ani din Aberdeen, a fost diagnosticat cu noul coronavirus după ce s-a îmbolnăvit atât de tare încât a fost nevoie să fie conectat la un ventilator. La fel ca în cazul altor copii, băiatul a suferit și de sindromul inflamator.

Inițial, medicii nu credeau că tânărul este infectat cu noul coronavirus pentru că nu avea simptome precum tuse uscată, însă acum se află internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Regal pentru Copii din Glasgow.

Mama tânărului spune că Lewis suferea de stări de vomă, iritații și ochi roșii, înainte să fie testat și confirmat cu infecția COVID-19. Adolescentul se află în stare critică, dar stabilă.

Părinții povestesc despre copiii lor, infectați cu noul coronavirus, pentru a avertiza alți părinți asupra faptului că boala COVID-19 poate da alte simptome pacienților cu vârste fragede.

“Nu am văzut așa ceva până acum. A fost atât de înfricoșător. Primele teste au venit negative pentru COVID-19, dar apoi au mai făcut încă unul, care a ieșit pozitiv”, a declarat mama băiatului de 13 ani.

“Vreau să ajut alți părinți să înțeleagă cum pot să depisteze boala. Infecția poate arăta simptome ciudate, care nu se încadrează între cele normale pentru COVID-19. Aveți grijă să cereți să fie testați și să insistați să se întâmple acest lucru”, mai spune mama tânărului infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT