Fotbal international

Paris Saint Germain scapă de fair play-ul financiar! Francezii nu mai sunt obligați să-i vândă pe Neymar sau Mbappe

19.03.2019 | 23:06
Paris Saint Germain scapa de fair playul financiar Francezii nu mai sunt obligati sai vanda pe Neymar sau Mbappe

Gruparea franceză Paris Saint Germain a scăpat de regula fair play-ului financiar! Formația din Ligue 1 a sesizat în 2018 Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și a solicitat blocarea „examinării profunde” privind respectarea criteriului fair-play solicitată de UEFA. Decizia a venit în cele din urmă și parizienii au avut câștig de cauză. Astfel, apelul campioanei Franței a fost admis de TAS.

Paris Saint Germain scapă de fair play-ul financiar!

Așadar, din acest moment, formația care domină autoritar întrecerea internă din Hexagon a scăpat de orice fel de sancțiune până la finalul sezonului. Atunci toate echipelor vor fi din nou verificate cu privire la situația financiară. Avocații grupării PSG spun că au avut câștig de cauză pentru faptul că nu ar fi fost respectat, de către UEFA, articolul 16, subpunctul 1, așa cum reiese din decizia TAS.

Mai mult de atât, PSG poate acum să stea liniştită în privinţa vedetelor pe care le are sub contract. Campioana Franţei nu mai este obligată să îi vândă pe unul dintre Neymar sau Kylian Mbappe pentru a evita exluderea din UEFA Champions League. Totul a plecat după ce forul internaţional a deschis o procedură în toamna anului 2017, prin care a vrut să analizeze dacă achiziţiile brazilianului Neymar şi Kylian Mbappe, pentru suma de 400 milioane euro, respectă criteriul fair-play-ului financiar. Mai exact un club nu putea să cheltuie mai mult decât veniturile pe care le producea.

Paris Saint Germain scapă de fair play-ul financiar! Neymar
Transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG a fost anchetat de UEFA

Neymar, cap de listă pentru Real Madrid

Chiar și așa, Neymar ar putea pleca de la Paris. Atacantul brazilian este dorit pe Santiago Bernabeu de președintele Florentino Perez. Ar fi mutarea ideală pentru șeful galacticilor după ce acesta a reușit să-l convingă pe Zinedine Zidane să se întoarcă la echipă. Nu mai puțin de 350 de milioane de euro ar fi de acord Perez să trimită în conturile francezilor pentru a-și asigura semnătura brazilianului.

Ar fi cel mai mare transfer al tuturor timpurilor în fotbalul mondial, în condițiile în care momentan prima poziție este ocupată, de asemenea, de Neymar. Trecerea de la Barcelona la PSG i-a costat 222 de milioane de euro pe francezi.

  • 2017 este anul în care Neymar a venit de la FC Barcelona la Paris Saint Germain