News

Pariul anului în politica din România. Vasile Dâncu, candidatul PSD la prezidențialele din 2024!

22.08.2020 | 21:26
Pariul anului in politica din Romania Vasile Dancu candidatul PSD la prezidentialele din 2024
ADVERTISEMENT

Puțină lume a observat astăzi un detaliu extrem de important după Congresul PSD în care Marcel Ciolacu a fost ales lider.

Social-democrații ar fi transmis semnale că l-ar fi desemnat pe Vasile Dâncu drept candidatul pentru alegerile din 2024, când PSD va încerca să câștige prezidențialele.

ADVERTISEMENT

PSD ar avea drumul mai lin spre Cotroceni în condițiile în care Klaus Iohannis nu ar mai putea candida, conform legii.

Vasile Dâncu ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit capital.ro, Vasile Dâncu ar urma să fie aruncat în luptă pentru lupta prezidențială, lucru prevăzut și de un fost politician de calibru.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost anunțat de Daniel Funeriu, fostul ministru din Guvernul Boc. „Să nu ziceți că nu v-am spus: singura știre politică de azi, pe care nimeni nu a fost capabil să v-o spună, este că Vasile Dâncu e candidatul PSD la prezidențialele din 2024. #mearogantbutright”, a scris Funeriu.

Desigur, previziunea lui Funeriu pare un simplu pariu, în condițiile în care până la alegeri mai sunt 4 ani. În teorie, multe depind de alegerile locale din acest an, când Marcel Ciolacu și-ar putea pierde fotoliul de lider. Potrivit sondajelor, Gabriela Firea este cel mai apreciat lider PSD, așa că ar fi destul de logic ca ea să fie și candidat la prezidențiale în 2024, mai ales dacă va câștiga, din nou, Primăria Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Vasile Dâncu este printre puținii intelectuali veritabili din PSD, un personaj cu adevărat atipic. Cu toate acestea, este greu de crezut că Dâncu ar accepta vreodată să fie folosit pe post de marionetă politică, fiind mai degrabă unul dintre liderii din umbră ai partidului.

În cadrul Congresului din 22 august, Dâncu i-a transmis un mesaj lui Ciolacu, căruia i-a cerut să reformeze partidul de urgență.

ADVERTISEMENT

„Domnului Marcel Ciolacu îi doresc să aibă mână mai bună la oameni decât au avut ultimii noştri lideri şi asta pentru binele nostru, al echipei, dar şi al României.

Nu consultanţii străini sau specialiştii în marketing trebuie să ne fabrice programele, politicile şi strategiile noastre, ci analiza realistă a realităţii trebuie să dicteze întrebările la care noi trebuie să răspundem. Şi noi trebuie să vedem la care întrebări trebuie să răspundem. Să nu ne fie ruşine să fim patrioţi, în toate sensurile. În această bătălie simbolică care se dă astăzi între state, identitatea noastră a avut foarte mult de suferit. Iar instituţiile pe care şi noi le-am păstorit câteodată, cum este Institutul Cultural Român, nu au reuşit să facă în străinătate ceea ce ar fi trebuit să facă.

Vedem la televizor că se cântă prohodul stângii şi – un lucru şi mai grav – dispariţia PSD. Când spui că te lupţi ca să dispară un partid constituit democratic, care face parte din pluralismul politic din România, înseamnă că vizezi dictatura. Înseamnă că degeaba se cântă acest prohod, pentru că stânga nu va dispărea, atât timp cât cineva va trebui să ţină cu oamenii şi va trebui să ne luptăm pentru cei mulţi”, a declarat Dâncu.

ADVERTISEMENT