Stiri sportive

LIBER la PARIURI! Guvernul a dat o VESTE FABULOASĂ pentru pariori

Guvernul României a luat decizia ca veniturile provenite din jocurile de noroc, inclusiv pariurile sportive, să nu mai fie impozitate! Mai exact, clienţii caselor de pariuri vor putea să-şi...
10.12.2013 | 08:00
LIBER la PARIURI Guvernul a dat o VESTE FABULOASA pentru pariori

Guvernul României a luat decizia ca veniturile provenite din jocurile de noroc, inclusiv pariurile sportive, să nu mai fie impozitate! Mai exact, clienţii caselor de pariuri vor putea să-şi încaseze venitul întreg, indiferent de valoarea cîştigului şi nu ca pînă acum, pariorii fiind obligaţi să plătească impozit la orice cîştig mai mare de 600 de lei!

Conform Mediafax, veniturile obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern, cu argumentul că autorităţile nu pot afla câştigul acestora.“Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri în aplicarea prevederilor fiscale în cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participării la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat că este dificilă determinarea venitului obţinut de participant, de la acelaşi plătitor sau organizator de jocuri de noroc, pentru anumite tipuri de joc: slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocurile specifice cazinourilor şi cluburilor de poker. Avînd în vedere dificultăţile întîmpinate în aplicarea reglementărilor actuale, se propune eliminarea din sfera impozabilă a veniturilor realizate din tipurile de jocuri mai sus menţionate”, specifică proiectul de ordonanţă.

Statul speră la un plus de 32 de milioane lei!

Prin această mutare, statul român speră ca impactul legii să aducă la buget încă 32 de milioane lei, dar şi să rezolve concurenţa neloială între concurenţii de pe piaţă, existenţa acestui impozit generînd o situaţie de concurenţă neloială între organizatorii de jocuri tradiţionali şi cei careoperează pariuri în cotă fixă on-line.