Pariuri sportive

Pariuri live sau pariuri pre-meci? Care sunt mai sigure?

Care este cea mai profitabilă modalitate de a juca la pariuri sportive online: pariuri pre-meci sau pariuri live? Acest subiect este unul extrem de disputat în rândul pariorilor. Există pariori iscusiţi în ambele tabere, aşa că furnizarea unui răspuns definitv este aproape imposibilă.
15.03.2018 | 11:44
Pariuri live sau pariuri premeci Care sunt mai sigure

Cu siguranţă ambele variante au plusuri şi minusuri, mulându-se mai mult sau mai puţin pe stilul anumitor pariori. În cele ce urmează vom încerca să vă răspundem la aceste întrebări cu ajutorul cunoştinţelor dobândite de experţii de pe site-urile de pariuri sportive online de top de la noi din ţară.

Pariuri live – avantaje şi dezavantaje

Pariurile live îţi oferă un control mai bun asupra pronosticului ales, cel puţin din punct de vedere teoretic. Bineînţeles, dacă cunoşti competiţia şi echipele sau sportivii implicaţi într-o dispută, ai şanse mai mari să stabileşti un pronostic de succes dacă pariezi live, însă acest lucru este valabil numai în cazul în care dispui de o maturitate parioristică şi ai în spate o experienţă vastă în acest sens, pentru că altfel rişti să te laşi luat de val.

În fotbal, tenis, baschet, ca şi în multe alte sporturi, răsturnările de situaţie pot apărea în oricare minut, fapt pentru care specializarea într-o nişă este esenţială pentru succesul în pariuri live. Dacă urmăreşti o partidă live fără să cunoşti bine competiţia, rişti să te laşi păcălit de sclipirile de moment şi să pierzi pe bandă rulantă.

Poţi găsi cote mai bune la pariuri live dacă eşti răbdător şi urmezi un plan bine pus la punct. Dacă vei urmări în paralel o partidă, precum şi mişcarea cotelor la pariuri, îţi vei da seama că pe parcursul unui joc vei găsi nenumărate şanse bune de a paria.

Spre exemplu, dacă vrei să pariezi că se vor acorda peste 9.5 cornere într-un meci de fotbal, iar în primele 20 de minute nu se acordă niciunul, cota respectivului pronostic se poate chiar dubla. Totodată, există şi acele situaţii în care un sportiv pierde un game pe propriul serviciu la tenis, iar cotele pentru câştigătorul partidei se alterează substanţial. Totuşi, pentru a avea succes în acest mod este absolut necesar să cunoşti competiţia şi echipele sau sportivii în cauză şi să analizezi partida în prealabil.

Pariuri pre-meci – avantaje şi dezavantaje

Pariurile pre-meci îţi oferă mult mai mult timp de gândire. Chiar dacă se presupune că un parior iscusit îşi analizează corect partidele pe care urmează să parieze, indiferent dacă va miza înainte de startul acestora sau pe parcursul desfăşurării lor, este evident faptul că pariurile pre-meci sunt mult mai puţin solicitante din punct de vedere psihic.

La pariuri live se modifică foarte rapid cotele, iar plasarea pariurilor în sine poate fi dificilă în anumite momente ale jocului, fapt pentru care pariorul este deseori forţat de împrejurări să se grăbească  în tot ceea ce face. 

Dacă pariezi din timp poţi prinde cote destul de bune şi totodată ai şansă de a te răzgândi. Dacă ştii că majoritatea pariorilor vor miza în mod agresiv pe FC Barcelona în următorul meci de campionat şi tu joci un pariu cu câteva zile înainte de startul partidei, ai şansa să găseşti o serie de cote bune, care vor scădea semnificativ în ziua meciului.

Partea şi mai interesantă este că dacă între timp te răzgândeşti, poţi decide să vinzi pariul şi să-ţi recuperezi miza, parţial sau total (dacă cota pentru pronosticul ales a scăzut, ai şansa de a-ţi recupera integral miza).

Pariuri live sau pariuri pre-meci, ce alegem?

Există strategii de pariuri live concepute atât pentru pariuri pre-meci, cât şi pentru pariuri live, astfel încât nici aici nu putem da un câştigător clar. În acelaşi timp, funcţia de Cash Out, care permite închiderea pariurilor înainte de termen poate fi folosită în ambele situaţii.

Una peste alta, să comparăm pariurile live cu pariurile pre-meci din punct de vedere al profitabilităţii este ca şi cum am compara mere cu pere. Cert este că pariurile live reprezintă o armă cu două tăişuri, care facilitează atât îmbogăţirea rapidă, cât şi falimentul imediat, fapt pentru care această metodă este indicată pentru pariorii experimentaţi.