ADVERTISEMENT
News

Park Won Soon, primarul din Seul, Capitala Coreei de Sud, a fost găsit mort. Unde era trupul edilului

Autor: Adrian Baciu | 09.07.2020 | 21:02
Park Won Soon, primarul din Seul, Capitala Coreei de Sud, a fost găsit mort. Unde era trupul edilului
Park Won Soon, primarul din Seul, Capitala Coreei de Sud, a fost găsit mort. Unde era trupul edilului. Foto: hepta.ro

Primarul din Seul, Park Won Soon, a fost găsit mort în cursul zilei de joi, 9 iulie, iar Poliția sud-coreeană a demarat o anchetă de moarte suspectă.

ADVERTISEMENT

Corpul său fără suflare a fost depistat în partea de nord a Capitalei statului Coreea de Sud, în apropiere de locul unde fusese identificat ultima dată semnalul de la telefonul său mobil în cadrul unor ample operațiuni de căutare.

Până la această oră, anchetatorii nu au anunțat nimic în ceea ce privește posibila cauză de decesului. Se știe doar că acesta s-a comportat ciudat în ziua decesului.

Primarul din Seul, Park Won Soon a fost găsit mort

Joi, cu puțin timp înainte ca trupul primarului să fie găsit neînsuflețit, Park Won Soon fusese dat dispărut de fiica sa, cea care a intrat în panică după ultimele cuvinte ale tatălui său care semănau a mesaj de adio.

ADVERTISEMENT

La câteva ore distanță de la alertarea forțelor legii, trupul lui Park, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit pe Muntele Bukak, o zonă de unde fusese depistat telefonul acestuia, scrie BBC.

Ofițerul de poliție din Seul, Lee Byeong-seok, a declarat reporterilor locali că Park a fost depistat de o cameră de securitate la ora 10:53, lângă intrarea în zona împădurită, unde a fost detectat ultima dată semnalul său telefonic. Ulterior, peste 600 de polițiști, care foloseau drone și câini specializați, l-au căutat pe primar.

Park Won Soon a fost ales de două ori în funcția de primar în Seul, după ce a câştigat alegerile pentru primărie pentru prima dată în 2011 din poziţia de candidat independent.

ADVERTISEMENT

După mandatul de independent, Park s-a alăturat Partidului Democrat (liberal) al preşedintelui Moon Jae In. El a lucrat înainte ca avocat al drepturilor omului şi a fost activ într-o organizaţie de apărare a drepturilor civice timp de mai mulți ani.

Park Won Soon, personalitate importantă în Coreea de Sud

Din postura de primar al Capitalei, Park Won Soon a fost unul dintre cei mai influenți politicieni din Coreea de Sud şi a jucat un rol important în eforturile de combatere a pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Park era văzut de analiștii politici locali ca un potenţial candidat al liberalilor la alegerile prezidenţiale din 2022.

Recent, edilul ar fi avut și probleme în viața personală a scris că acesta a fost acuzat de hărțuire sexuală după ce o fostă secretară a acestuia a depus o plângere la Poliția Metropolitană.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT