News

Parlamentari din toate partidele, de acord cu legalizarea canabisului în scop medicinal. Ce scrie în proiectul Victoria

04.07.2019 | 10:41
Parlamentari din toate partidele de acord cu legalizarea canabisului in scop medicinal Ce scrie in proiectul Victoria
ADVERTISEMENT

Mai mulți parlamentari din toate partidele din România sunt de acord cu legalizarea canabisului în scop medicinal, iar proiectul poartă numele Victoria și nu este ales întâmplător acest nume. Legea vine în sprijinul pacienților cu boli cronice care ar putea beneficia de calmante pe bază de canabis, scrie hotnews.ro.

Legalizarea canabisului în România, la un pas de realitate

Legea a fost semnată de 100 de parlamentari de la USR, PSD, PNL, Pro România și ALDE și este unul dintre puținele acte normative care aduce un consens în Parlamentul României. Proiectul prevede înființarea Agenției Canabisului, o agenție care funcționează în scop medicinal în țări precum Germania, Olanda și Cehia.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost inițiat de Cristina Dumitrache de la PSD, care este și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Ceilalți doi co-inițiatori ai legii sunt Florin Buicu, tot de la PSD și Emanuel Ungureanu de la formațiunea Uniți Salvăm România (USR). Legea a fost inspirată de campania Alexandrei Ana Cârstea și a primit numele Victoria.

Alexandra, mândră că petiția ei s-a transformat în lege. Sursa foto: Hotnews.ro

Ce spune Alexandra, fiica femeii care a dat numele legii

Legea Victoria a pornit de la un caz concret din România. După ce Alexandra Cârstea și-a pierdut mama din cauza cancerului, aceasta a inițiat o petiție care a strâns 20.000 de semnături prin care cerea legalizarea canabisului în scop medicinal. Proiectul a căpătat numele Victoria, așa cum o chema pe mama fetei care a strâns semnăturile pentru ca actul normativ să devină realitate.

ADVERTISEMENT

„Este o mare bucurie și o mare emoție pentru mine astăzi pentru că e un număr extrem de mare de semnături care au fost strânse pe petiția pe care am inițiat-o. Mulți dintre oamenii care au semnat sunt pacienți și își pierduseră speranța.

Avem peste 20.000 de semnături, iar în unele state ale Uniunii Europeană, legile în favoarea canabisului au fost trecute tocmai cu sprijinul unor inițiative populare, din sfera unor ONG-uri, societății civile.

ADVERTISEMENT

Am convingerea că pe timpul verii, proiectul de lege va fi public și o să putem să discutăm pe el până când va intra în dezatere în Parlament în luna septembrie și am convingerea că pe parcursul verii vor semna și alții petiția”, a declarat astăzi Alexandra în Parlament, scrie hotnews.ro.