News

Parlamentarii din Bulgaria au renunțat la salarii pe perioada epidemiei de coronavirus. Decizia a fost votată în unanimitate

08.04.2020 | 16:49
Parlamentarii din Bulgaria au renuntat la salarii pe perioada epidemiei de coronavirus Decizia a fost votata in unanimitate
ADVERTISEMENT

Parlamentarii și miniștrii din Bulgaria au luat decizia de a renunța la salarii pe perioada epidemiei de coronavirus, ce a cuprins și țara aflată la sud de România.

Parlamentarii din Bulgaria au renunțat la salarii

Deputații bulgari au propus renunțarea integrală la salarii până când țara va depăși starea de urgență în care se află din cauza noului coronavirus, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Propunerea a fost supusă votului luni seara în Parlamentul Bugariei și a venit din partea partidului aflat la guvernare, CERG, condus de premierul Boiko Borissov.

Potrivit publicației bulgare Sega, propunerea a fost votată în unanimitate, cu 170 de voturi “pentru”, iar banii strânși în urma acestei decizii vor fi tranferați în contul Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Suma obținută prin renunțarea la salarii a parlamentarilor din Bulgaria va fi folosită pentru a ajuta în combaterea noului coronavirus, au anunțat oficialii bulgari.

Decizia de aplică și miniștrilor

Nu doar parlamentarii vor renunța la indemnizații. Miniștri, membri cabinetelor și șefii agențiilor guvernamentale vor lucra și ei fără să fie plătiți, însă măsura nu va afecta remunerația președintelui și a vicepreședintelui.

ADVERTISEMENT

“Mă faceți să mă simt mândru că fac parte din Adunarea Națională!

Această propunere arată o adevărată empatie față de problemele poporului bulgar și mediului de afaceri din Bulgaria”, a declarat liderul partidului Volia, Veselin Mareski.

Site-ul worldometers, arată că în Bulgaria au fost confirmate 581 de cazuri de coronavirus, dintre care 23 de persoane au decedat ca urmare a infecțiilor COVID-19.

ADVERTISEMENT