News

Parlamentarii își cumpără de Crăciun 59 de autoturisme de lux. Parcul auto conține deja 150 de mașini

Parlamentul României se răsfață de Crăciun cu 59 de mașini de lux noi, pentru că cele 150 deja deținute sunt ”expirate”.
29.11.2022 | 21:40
Parlamentarii isi cumpara de Craciun 59 de autoturisme de lux Parcul auto contine deja 150 de masini
Parc auto Parlament, 59 auto noi. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Camera Deputaților a decis să achiziționeze 59 de autoturisme noi, dar și o mașină de numărat banii. Autoturismele vor fi livrate până pe 20 decembrie.

Parlamentul cumpără 59 de autoturisme noi

Potrivit Antena 3, politicienii români dețin deja în parcul auto al Parlamentului nu mai puțin 150 de autoturisme și două remorci, în condițiile în care restul autovehiculelor au fost scoase deja din uz după ce durata lor de viață a fost îndeplinită.

ADVERTISEMENT

Doar că, ar fi de părere politicienii, 50% din parcul auto este deja ”expirat”, astfel că e nevoie de mașini noi cu care să se plimbe politicienii în liniște și lux.

Din cele 59 de mașini care vor fi achiziționate, patru vor fi de protocol și vor costa 33.000 de euro bucata. Pentru restul se plătesc aproximativ 4.23 milioane de lei, adică aproximativ 15.000 de euro de mașină.

ADVERTISEMENT

Contractele de achiziție au fost deja semnate în luna mai 2022, astfel că livrarea ar trebui să se facă nu mai târziu de 20 decembrie, cel mai probabil pentru ca politicienii să prindă Crăciunul în autoturisme noi.

Potrivit datelor oficiale, Porche a câștigat licitația în fața celor de la BMW pentru a livra cele patru mașini de protocol pentru politicieni.

ADVERTISEMENT

E vorba de 4 autoturisme de protocol (berlină în 3 volume pe benzină), tracțiune integrală 4×4, cutie de viteze automată, putere minim 200 CP. Restul de 55 de autoturisme sunt 4×4 diesel, cu o putere de minim 115 CP și o viteză maximă de cel puțin 150 km/h, cu o cutie de viteze manuală, cu 6+1 trepte.

Potrivit Hot News, pentru lotul de 55 de autoturisme 4X4 a fost depusă o singură ofertă din partea Renault, în timp ce pentru lotul doi s-au duelat Porche și BMW.

ADVERTISEMENT

Oferta câștigătoare a fost cea venită din partea Porche, care va livra mașinile de protocol la prețul de 33.600 de euro de mașină. Așadar, cei mai pretențioși aleși ai neamului se vor plimba în limuzine Porche în curând.

ADVERTISEMENT