Hotnews

Parlamentarii pregătesc programul „Primul loc de muncă”

După Prima Casă şi Prima Maşină, se pregăteşte Primul loc de muncă. Programul este pus la cale de mai mulţi parlamentari PSD şi UNPR. Proiectul prevede ca patronii care vor angaja tineri...
22.05.2015 | 22:49
Parlamentarii pregătesc programul „Primul loc de muncă”
ADVERTISEMENT

După Prima Casă şi Prima Maşină, se pregăteşte Primul loc de muncă. Programul este pus la cale de mai mulţi parlamentari PSD şi UNPR. Proiectul prevede ca patronii care vor angaja tineri între 16 şi 29 de ani să nu aibă grija plăţii salariului, în primul an şi jumătate.

Proiectul este gândit să reducă rata şomajului în rândul tinerilor. În prezent, unul din patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani este şomer, anunţă Digi 24.

ADVERTISEMENT

Patronii care vor angaja tineri fără experienţă ar urma să primească de la stat, pentru fiecare dintre ei, salariul minim pe economie, dar şi scutiri de la plata contribuţiilor sociale, timp de 18 luni. Cu o singură condiţie. Să asigure postul tânărului încă un an şi jumătate după aceea.

Liviu Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor: E un proiect bun, sperăm să creeze plus valoare în societatea românească. E păcat să îi pierdem şi pe cei tineri care abia ies din şcoală.
Primii vizaţi de proiectul de lege sunt patronii de hoteluri şi restaurante. Majoritatea angajaţilor din această industrie sunt tineri, plătiţi cu salariul minim.

ADVERTISEMENT

Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante: Sunt foarte multe poziţii, noi promovăm practic angajarea oamenilor fără experienţă pentru că avem şansa de a-i antrena la locul de muncă.
Tinerii se aşteaptă însă la salarii mai mari la început. Mai ales dacă vor să urmeze şi o facultate.

Sursă: www.dcnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri