News

Parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Decizia oficială a fost luată

10.08.2020 | 23:34
Parlamentarii Pro Romania vor vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban Decizia oficiala a fost luata
ADVERTISEMENT

Parlamentarii Pro România vor vota cu siguranță moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, lucru anunțat oficial de liderul Victor Ponta.

Ponta susține că România arată astăzi mai rău decât la începutul pandemiei din cauza gestionării extrem de proaste a situației de către PNL.

ADVERTISEMENT

Decizia de a vota moțiunea de cenzură a fost luată luni, 10 august, de către Delegația permanentă a partidului.

Parlamentarii Pro România vor vota toți moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

„România se adânceşte în criză cu fiecare zi de guvernare a acestui Executiv”, este concluzia generală a celor de la Pro România.

ADVERTISEMENT

Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situaţia a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate şi spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia şi aşa şubrezită şi care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, a declarat Ponta, conform Digi 24.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, cândva în luna august.

ADVERTISEMENT

Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau Opoziţie, de aceea am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august. Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moţiunea depusă. La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar şi pe fiecare domeniu în parte“, a declarat Ciolacu.

Cu toate acestea, mulți îl acuză pe Ciolacu că mimează opoziția și ar fi, în realitate, omul celor de la PNL sau al lui Klaus Iohannis. Orlando Teodorovici este cel mai vehement în acest sens și îi cere demisia lui Ciolacu cu orice ocazie.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, cei din PNL nu dau șanse de reușită moțiunii de cenzură, fiind convinși că au destule voturi, inclusiv în rândul Opoziției, pentru a-și păstra Guvernul pe scaunul puterii.

ADVERTISEMENT
Tags: