Hotnews

Parlamentarii şi-au aprobat normele de aplicare pentru pensiile speciale

Biroul Permanent reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat în şedinţă, normele de aplicare pentru pensiile speciale ale parlamenatrilor, care au fost deja promulgate de preşedinte...
15.02.2016 | 19:25
Parlamentarii şi-au aprobat normele de aplicare pentru pensiile speciale

Biroul Permanent reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat în şedinţă, normele de aplicare pentru pensiile speciale ale parlamenatrilor, care au fost deja promulgate de preşedinte Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru completarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari, act normativ care a fost reexaminat de Parlament.

Preşedintele nu mai putea respinge proiectul de lege, singura cale de atac ar fi fost doar contestarea acesteia la Curtea Constituţională, însă şeful statului anunţase că nu va recurge la acest instrument constituţional. Marţi, 15 decembrie, senatorii şi deputaţii au adoptat proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma reexaminării cerute de Klaus Iohannis, astfel încât aceştia vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet de parlamentar. Parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei, cuantumul fiind de 0,55% din indemnizaţia de parlamentar.

Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri