News

Parlamentul a decis dublarea alocațiilor, la solicitarea PSD, deşi PNL s-a opus. Când ar putea să beneficieze copiii de bani mai mulți

03.06.2020 | 15:54
Parlamentul a decis dublarea alocatiilor la solicitarea PSD desi PNL sa opus Cand ar putea sa beneficieze copiii de bani mai multi
ADVERTISEMENT

Parlamentul a decis, miercuri, dublarea alocațiilor pentru copii, iar legea va ajunge în curând pe masa președintelui Klaus Iohannis.

Parlamentul a decis dublarea alocațiilor

Într-o intervenție la Digi24, liderul ProRomânia, Victor Ponta, a anunțat că Parlamentul a decis ca alocațiile copiilor să fie dublate, iar Guvernul va trebui să pună în practică această măsură.

ADVERTISEMENT

”Parlamentul a decis dublarea alocațiilor. Deputații liberali s-au abținut de la vot, iar restul partidelor au votat pentru această dublare”, a declarat Ponta.

Fostul premier a precizat că președintele Klaus Iohannis va avea un termen de 20 de zile pentru a promulga legea dublării alocațiilor sau să o trimită înapoi în Parlament pentru revizuire.

ADVERTISEMENT

Alocațiile, motiv de dispută în Parlament între PSD și PNL

”Cred că președintele o va promulga, deoarece acești bani se vor întoarce în economie. Dacă Iohannis va aproba, atunci Guvernul va trebui să găsească banii necesari”, a spus Victor Ponta.

În discuțiile din Parlament, alocațiile pentru copii au reprezentat un nou motiv de dispută între PSD şi PNL. Liberalii doreau amânarea intrării în vigoare a dublării acestor venituri, iar opoziția a susținut că sunt bani pentru o creștere încă din acest moment.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a susținut că PNL a blocat cu intenție majorarea alocațiilor la 300 de lei, așa cum intenționa PSD.

Fostul prim-ministru a remarcat că în trecut PSD a crescut alocațiile de la 84 la 150 de lei, cu toate că nici atunci resursele financiare ale României nu erau în exces.

ADVERTISEMENT

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a cerut imperativ partidului aflat la guvernare să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.

ADVERTISEMENT