News

Parlamentul a respins OUG privind creșterea etapizată a alocațiilor. Ludovic Orban: ”Pregătim o sesizare la CCR”

24.08.2020 | 11:43
Parlamentul a respins OUG privind cresterea etapizata a alocatiilor Ludovic Orban Pregatim o sesizare la CCR
ADVERTISEMENT

Disputa dintre Guvern și Parlament pe tema creșterii sau a dublării alocațiilor pentru copii continuă și, mai mult ca sigur, problema va fi tranșată de Curtea Constituțională (CCR).

Prin vocea premierului Ludovic Orban, Executivul a spus că va ataca la Curtea Constituțională legea prin care a fost respinsă ordonanța de urgență ce prevede majorarea etapizată a alocațiilor.

ADVERTISEMENT

Această respingere a ordonanței echivalează cu obligativitatea guvernului de a dubla alocațiile din septembrie, lucru pe care liberalii nu-l concep, date fiind problemele economice.

OUG privind creșterea etapizată a alocațiilor, respinsă de Parlament. Guvernul merge la CCR

Fără nicio șansă în Parlament, dată fiind inferioritatea numerică a Puterii în raport cu Opoziția PSD și a aliaților săi, Guvernul caută salvarea la CCR în chestiunea privind alocațiile copiilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul pe care îl conduce pregăteşte argumentele pentru a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu respingerea de către Parlament a ordonanţei de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

”Am luat decizia de a creşte etapizat, de a menţine sensul legii, de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli.

ADVERTISEMENT

În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranţă pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Prefectura Gorj, conform News.ro.

Reacția PSD: ”Ați făcut un joc ieftin”

În timpul luărilor de cuvânt din Parlament, mai exact în plenul Camerei Deputaților, parlamentarii puterii și cei din opoziție s-au contrat pe subiectul alocațiilor pentru copii și s-au acuzat reciproc.

ADVERTISEMENT

”Ați făcut un joc ieftin prin care președintele a promulgat legea dar guvernul nu o aplică. Nu copiii sunt vinovați pentru modul haotic în care Guvernul Orban a condus țara în ultimele 9 luni de zile. Până la urmă mă întreb pentru ce aveți bani? În timp ce împrumutați miliarde și miliarde de lei, spuneți că nu sunt bani pentru nimic”, a spus la dezbateri liderul de grup al PSD, Alfred Simonis.

”Doar PNL a mărit alocațiile. PSD când e în opoziție mărește absolut orice. Românii înțeleg foarte bine acest joc politic”, a fost replica liderului PNL, Florin Roman, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT