Premier League

Parlamentul britanic, obligat de o petiție a suporterilor să dezbată accesul fanilor în stadioane

15.10.2020 | 16:15
Parlamentul britanic obligat de o petitie a suporterilor sa dezbata accesul fanilor in stadioane
ADVERTISEMENT

Parlamentul britanic va fi obligat de o petiție a suporterilor să dezbată accesul fanilor în stadioane. Conform legislației, Camera Comunelor va trebui să pună subiectul pe ordinea de zi.

O petiție online a fanilor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va obliga Parlamentul să discute despre revenirea suporterilor pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Impactul petiției a fost unul extrem de puternic, iar legiuitorii din Insulă se văd nevoiți să ia foarte în serios acest subiect.


UPDATE 15 octombrie 2020, 16:12 / Petiţia fanilor a strâns, până la această oră, 196.000 de semnături, iar Parlamentul Britanic a fost nevoit să o introducă pe agenda sa. Dezbaterile parlamentare pe marginea prezenţei fanilor pe stadioane vor avea loc luni, 9 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Totuşi, este foarte puţin probabil ca fanii să aibă câştig de cauză, mai ales că Marea Britanie se pregăteşte, mai degrabă, să impună măsuri restrictive la nivel naţional.


Parlamentul britanic, obligat de o petiție a suporterilor să dezbată accesul persoanelor în stadioane

Petiția “Lăsații fanii fotbalului să participe la meciurile de la toate nivelurile” a strâns peste 135.000 de semnături, depășind pragul de 100.000 care obligă Parlamentul britanic să dezbată subiectul în Camera Comunelor.

ADVERTISEMENT

„Fotbalul este un instrument puternic care aduce o serie de beneficii printre care locuri de muncă și alte aspecte importante ale vieții. Fotbalul poate fi asociat cu pasiunea, emoție și dedicarea față de comunitate. Dacă fanii participă la meciuri, există o serie de beneficii economice”, scrie în petiția inițiată online.

Autorul petiției discută comparativ și despre situațiile din Franța sau Germania pentru a argumenta în favoarea cauzei.

ADVERTISEMENT

„Din cauza problemelor actuale din jurul COVID, locuri precum Franța sau Germania permit acum unui procent din fani să revină la meciurile de fotbal. Vă cer ajutorul pentru sprijinirea acestei petiții, deoarece îmi este teamă că cluburile mici în particular vor dispărea ceea ce va duce la un efect devastator asupra oamenilor. Această petiție cere guvernului să reevalueze decizia de a nu permite fanilor înapoi în stadioane și să reconsidere acest lucru luând în calcul măsurile corecte de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19”, se argumentează în petiție.

Fanii britanici ar fi trebuit să revină pe arene de la începutul lunii, dar guvernul lui Boris Johnson încă nu a permis acest lucru, ceea ce a adus nemulțumire în rândul suporterilor.

În prezent, doar meciurile din ligile amatoare (de la liga a șaptea în jos) permit fanilor accesul pe stadioane.

Cluburile din Premier League pun presiune pe Guvernul britanic să permită accesul fanilor

Petiția apare în contextul în care conducerea Premier League a cerut guvernului britanic să permită fanilor să revină la meciuri.

Printre semnatari s-au aflat Richard Masters, directorul executiv al Premier League, David Baldwin, directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mark Bullingham, directorul executiv al Federației Engleze de Fotbal și Kelly Simmons, directoarea Jocului Profesionist Feminin din cadrul Federației Engleze de Fotbal.

ADVERTISEMENT