News

Parlamentul European rediscută renunțarea la schimbarea orei de vară! Când se dă ora înainte pentru ultima dată

25.03.2019 | 08:31
Parlamentul European rediscuta renuntarea la schimbarea orei de vara Cand se da ora inainte pentru ultima data

Renunțarea la ora de vară continuă să fie un subiect de actualitate pentru Parlamentul European. Oficialii de la Bruxelles vor supune la vot această chestiune în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, ce va avea loc în cursul zilei de marți.

Când ar urma să renunțăm la schimbarea orei de vară

Eurodeputații vor supune la vot marți, 26 martie 2019, propunerea de renunțare la schimbarea orei. Dacă va trece de plenul Parlamentului European, această măsură ar urma să fie aplicată începând cu anul 2021.

Potrivit proiectului de rezoluție propus în Parlamentul European de la Bruxelles, statele membre ale Uniunii Europene care își vor exprima intenția de a menține permanent ora de vară, vor face o ultimă astfel de schimbare la sfârșitul lunii martie 2021.

Când ar urma să se aplice modificările Parlamentului European, privind renunțarea la ora de vară
Când ar urma să se aplice modificările Parlamentului European, privind renunțarea la ora de vară

Când trece România la ora de vară

De cealaltă parte, țările care vor opta pentru păstrarea orei standard, adică cea de iarnă, vor putea opera schimbarea pentru ultima oară, chiar în ultima duminică din luna octombrie 2021.Mai mult decât atât, eurodeputații vor ca între statele membre să existe o bună coordonare în acest sens, astfel încât să nu se producă un impact negativ asupra pieței unice.

În ceea ce privește România, țara noastră va trece la ora de vară în scurt timp, când ceasurile se dau cu o oră înainte. Astfel, în noaptea de 30 spre 31 martie 2019, ora 03:00 va deveni ora 04:00. Pe cale de consecință, ziua de duminică 31 martie va avea 23 de ore, în loc de 24.

În altă ordine de idei, în plenul Parlamentului European de la Bruxelles va fi supusă votului și propunerea ce cuprinde noi reguli referitoare la drepturile de autor. În luna februarie 2019, după mai bine de trei ani de negocieri, liderii europeni au încheiat un acord provizoriu în acest sens, care prevede ca drepturile și obligațiile privind dreptul de autor să se aplice și pentru mediul online.