News

Parlamentul României, convocat de urgență pentru a dezbate problema urșilor. Soluția gândită de Marcel Ciolacu: ”Nu neapărat împușcați”

Urșii sunt de ani de zile o problemă în România, însă acum moartea unei tinere de 19 ani în Munții Bucegi a turnat gaz pe focul indiferenței autorităților la această problemă.
10.07.2024 | 16:17
Parlamentul Romaniei convocat de urgenta pentru a dezbate problema ursilor Solutia gandita de Marcel Ciolacu Nu neaparat impuscati
Parlamentul României, convocat de urgență pentru a dezbate problema urșilor. Soluția gândită de Marcel Ciolacu: ”Nu neapărat împușcați”. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ca și o premoniție bizară, în urmă cu mai multe zile reprezentanții ZOO Târgu Mureș anunțau că urșii dau târcoale și, mai mult, noaptea sar gardul și fură căprioare. Locuitorii s-au revoltat pentru că autoritățile nu sunt capabile să ia nicio măsură concretă, unii făcând haz de necaz de faptul că singura soluție anti-urși din Mureș era sosirea jandarmilor înarmați cu fluiere.

Parlamentul României, convocat de urgență pentru a dezbate problema urșilor

Acum, o tânără a fost ucisă de un urs. Într-o drumeție pe munte, ce-i drept, însă problema rămâne la fel de reală: populația de urși a scăpat de sub control, iar animalele uneori flămânde coboară în orașe pentru a-și căuta de mâncare.

ADVERTISEMENT

Nu se mai tem de oameni pentru că s-au obișnuit cu noi, astfel că cetățenii încep să nu se mai simtă în siguranță nicăieri. Marcel Ciolacu, premier al României și lider PSD, vrea acum ca problema să fie rezolvată definitiv, cu toate că nu susține împușcarea animalelor.

Printr-un anunț oficial, PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a dezbate și adopta inițiative legislative prin care vor fi vizate noi măsuri de gestionare a populației de urși. “Nu neapărat împuşcaţi, să facă o selecţie acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmaţi prin primari, prin pădurari, prin localnici.

ADVERTISEMENT

Am vorbit şi cu domnul ministru al Mediului, am vorbit şi cu cei mai implicaţi şi mai ştiutori în domeniu. Este o aglomeraţie în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară.

Am vorbit şi cu domnul Simonis, domnul preşedinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Şi, după discuţiile cu ministrul Mediului, pornim o iniţiativă şi vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu. Premierul României de părere că o soluție va fi găsită, mai ales că deja experții lucrează la noua lege.

ADVERTISEMENT

O tânără a fost ucisă de un urs pe un traseu turistic

“În acest moment, la asta lucrăm. Este evident că viaţa omului primează, dar, repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim şi când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul României a făcut precizările la finalul evenimentului de deschidere deschidere a depozitului automatizat PepsiCo situat în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi braconaj cinegetic, după ce un urs a ucis o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi.

ADVERTISEMENT

Animalul a fost, de asemenea, împușcat, fiind agresiv și refuzând să părăsească zona unde se afla corpul neînsuflețit al victimei. La tragedie a asistat și iubitul tinerei, care a văzut neputincios cum fata este luată de urs.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Lista completă a ștrandurilor din București. Unde te poți răcori în Capitală în...
Lista completă a ștrandurilor din București. Unde te poți răcori în Capitală în 2024, cel mai ieftin
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Cele mai stupide morți. Tragedii ce nu pot fi explicate
Cele mai stupide morți. Tragedii ce nu pot fi explicate
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat